Google+
Home » Administratie » În sfârșit, Primăria Bârlad și-a adus aminte și de micii astronomii de la Sirius

În sfârșit, Primăria Bârlad și-a adus aminte și de micii astronomii de la Sirius

de Mihaela NICULESCU

Primăria Bârlad și-a amintit pe ultima sută de metri faptul că din proiectul de hotărâre privind finanțarea activităților culturale pe luna octombrie a fost omisă o activitate cu mai multă substanță decât multe altele. Este vorba despre premierea celor mai buni elevi participanți la competiția „Excelența în astronomia de amatori”, concurs aflat la prima ediție, organizat de Asociația Astronomică Sirius.

Vineri, 29 septembrie, într-o ședința de îndată, consilierii locali bârlădeni au alocat 3.600 lei, ca fond de premiere a elevilor laureați.

Festivitatea de premiere a acestora va avea loc pe 7 octombrie, în cancelaria Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, fiind prezenți pe lângă premianți veniți din toată țara și reprezentanți ai Societății Științifice Orion din Tulcea. Această societate, împreună cu Liceul „Mihai Eminescu”, sunt parteneri ai Asociației Sirius în frumosul demers inițiat de aceasta.

„Ne bucurăm că numărul celor care s-au prezentat la concursul «Excelența în astronomia de amatori» a fost destul de mare, au fost elevi din toate zonele României dar și din Republica Moldova. 100 de elevi, pe categorii de vârstă, începând din clasa a V-a până în clasa a XII-a, structurați pe echipaje de câte patru elevi, au participat la una sau chiar la toate cele trei secțiuni ale concursului. Competiția, aflată la prima ediție, s-a desfășurat pe trei secțiuni și anume secțiunea Proiect – observații, secțiunea Proiect cu conținut constructiv și secțiunea Fotografie. Premierea concursului «Excelența în astronomia de amatori» are loc chiar în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, desfășurată în perioada 4 – 10 octombrie”, ne-a declarat Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice Sirius.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: