Google+
Home » Social » Bătrân la un pas de moarte, după ce a căzut într-un șanț de patru metri din centrul Vasluiului. Poliția amendase de două ori firma pentru nesemnalizarea lucrării

Bătrân la un pas de moarte, după ce a căzut într-un șanț de patru metri din centrul Vasluiului. Poliția amendase de două ori firma pentru nesemnalizarea lucrării

La un pas de tragedie chiar în zona centrală a municipiului Vaslui, acolo unde o firmă de construcții realizează lucrări de schimbare a rețelei de canalizare, după ce un bătrân a căzut într-un șanț adânc de patru metri. După câteva zeci de minute în care a fost în stare de șoc, bărbatul de 74 de ani și-a revenit și a reușit să-și sune ginerele, pe care l-a chemat să-l ajute să iasă din șanț. Ajuns la fața locului, ginerele bătrânului a constatat că nu poate să-l scoată pe mal astfel încât a sunat la numărul de urgență 112. În cele din urmă, un echipaj de pompieri l-a ridicat din șanț pe bărbatul de 74 de ani pe care apoi l-a preluat un echipaj medical.

Victima a suferit un politraumatism prin cădere de la înălțime, însă fără a fi vorba de fracturi. De asemenea, bătrânul a suferit și o ușoară hipotermie, având în vedere perioadă în care a stat în acel șanț la temperaturi destul de scăzute”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Servicilului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Daniel Ungureanu.

Preluat de ambulanță, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliția a făcut dosar penal în acest caz, după ce anterior amendase de două ori firma de construcții

Incidentul din zona centrală a municipiului Vaslui nu a rămas fără urmări pentru firma care a făcut acel șanț în care a căzut bătrânul. Astfel, Poliția a întocmit dosar penal, deocamdată ”in rem”, pentru vătămare corporală din culpă și efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public. Anterior, firma de construcții mai fusese sancaționată de două ori, pentru nesemnalizarea lucrării și executarea acesteia fără avizul Poliției Rutiere, cu câte 21 de puncte amendă.

”Cele două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru efectuarea de lucrări care creează restricții pentru circulația participanților la trafic, fără aviz de la Poliția Rutieră, precum și pentru nesemnalizarea, conform legii sau a standardelor în vigoare, a acestor lucrări. Contravaloarea amenzilor a fost de 3.045 de lei fiecare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare în zona unde a avut loc accidentul sunt începute încă din această vară și se derulează cu foarte mare greutate, traficul fiind blocat pe o stradă intens circulată din zona Direcției pentru Sport și Tineret Vaslui. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: