Google+
Home » Politic » Comunicat de presă PNL – Donează!

Comunicat de presă PNL – Donează!

Sunt foarte multe lucruri importante de evidențiat în această perioadă, în care deciziile haotice ale Guvernului Tudose încep să se răsfrângă și asupra vasluienilor, care ba sunt “amenintați” cu TVA-ul defalcat, dacă sunt angajatori, ba trebuie să se pregătească pentru povara transferului întregii responsabilități a sistemului de securitate socială, dacă sunt angajați, însă eu cred că această săptămână trebuie să fie la Vaslui o săptămână rezervată exclusiv temei care aduce în atenția publică DONAREA DE SÂNGE. S-au agravat lucrurile și avem nevoie să fim solidari.

Apelul insistent din ultima perioadă al Centrului de Transfuzii Bârlad, făcut către posibilii donatori din județ, nu a avut din păcate, efectul dorit și aș vrea ca noi toți să știm că în spitalele vasluiene sunt oameni – copii, părinți, bunici și, în genere, apropiați ai fiecăruia dintre noi, a căror viață depinde de acest gest pe cât de simplu, pe atât de vital: donarea de sânge. În calitatea mea de medic chirurg sunt printre cei care știu cel mai bine ce înseamnă să fie criză de sânge, mai ales atunci când în fața ta este un om care TREBUIE și ARE MII DE MOTIVE SĂ TRĂIASCĂ, dar a cărui viață depinde câteodată de o pungă, două cu sânge. Dincolo de sala de operație pe acel om îl așteaptă cei dragi, tremurând de grijă ca totul sa fie bine. Uneori, o pungă cu sânge poate face diferența între viața și moarte! Dar atât timp cât există această posibilitate de a ajuta prin donare de sânge, nu e drept, dacă starea fizică ne permite, să nu oferim șansa salvării unei vieți!

Hușenii au asigurate toate condițiile ca joi, 5 octombrie, la inițiativa structurilor MAI și a reprezentanților Episcopiei, să doneze sânge, începând cu ora 9,00, la sediul Protopopiatul Huși, acolo unde se va afla Laboratorul Mobil al Centrului de Transfuzie Sanguină al municipiului Iași. Am mare încredere că numărul celor care vor veni va fi mai mare decât de obicei, pentru că și criza de sânge nu a fost parcă nicioodată mai acută. Am nădejde că hușenii, și nu numai, vor demonstra empatie și solidaritate.

Cu respect,

Dr. Nelu Tătaru

Președintele PNL Vaslui

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: