Google+
Home » Sanatate » Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalul bârlădean

Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalul bârlădean

de Mihaela NICULESCU

Dotarea Compartimentului de Primire al Urgențelor din cadrul spitalului „Elena Beldiman” s-a îmbunătățit cu echipamente medicale noi, de ultimă generație.

Acestea au ajuns în spitalul bârlădean la sfârșitul săptămânii trecute, prin proiectul „Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar”, derulat de Ministerul Sănătății și finanțat de Banca Internațională Pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Pe lista echipamentelor medicale primite recent se află o targă tip lopată, o saltea vacuum, atele vacuum, două seturi de gulere cervicale, două centuri pelviene, atele de tracțiune, o targă pentru coloană cu sistem de imobilizare a capului, o pătură cu sistem de încălzire pentru adulți și copii și două aspiratoare chirurgicale portabile. Acestea sunt doar o parte din echipamentele cu care va fi dotat Compartimentul de Primire al Urgențelor până în luna decembrie.

Pe lista echipamentelor medicale cerute de spital se mai află un electrocardiograf, un defibrilator, două seturi de resuscitare, un laringoscop, două injectomate, pentru manevrarea automată a seringii, un pat radiotransparent, două paturi hidraulice, două cărucioare hidraulice, un dulap pentru instrumentar și medicamente, trei scaune cu roți pentru transportul pacienților. Reprezentanții spitalului declară că aceste echipamente vor ajunge în spitalul bârlădean până la sfârșitul anului.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: