Google+
Home » Sanatate » Bolnavii de cancer din județ au scăpat de calvarul navetei la Iași pentru tratamentul cu citostatice

Bolnavii de cancer din județ au scăpat de calvarul navetei la Iași pentru tratamentul cu citostatice

Bolnavii de cancer din județul nostru au posibilitatea să-și facă tratamentul cu citostatice prescris de medici la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după un an și jumătate de navetă la Institutul Oncologic Iași. Reluarea chimioterapiei la Vaslui este posibilă odată cu redeschiderea Secției de Oncologie la unitatea medicală din municipiul reședință și achiziționarea de medicamente.

Cei aproximativ 200 de pacienți diagnostiocați cu cancer în județul nostru și care mergeau la Iași pentru tratamentul cu citostatice au scăpat de calvarul navetei. Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a redeschis, după un an și jumătate, Secția de Oncologie, acolo unde bolnavii au la dispoziție 20 de paturi pentru internări, inclusiv pentru cele de zi. Totodată, au fost reluate și procedurile de chimioterapie, foarte importante pentru bolnavii de cancer.

Medicamentele pentru tratamentele cu citostatice au fost procurate în regim de urgență, procedură admisă din punct de vedere legislativ. Este foarte important pentru pacienții diagniosticați cu cancer că nu mai trebuie să mai meargă pentru tratament la Institutul Oncologic Iași”, ne-a declarat directorul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Secția de Oncologie a SJU Vaslui a fost închisă în urmă cu an și jumătate după ce singurul medic specialist a demisionat pentru a merge în sistemul medical privat. În consecință, pacienții au rămas ai nimănui astfel încât erau duși la Iași cu un microbuz pus la dispoziție la spitalul vasluian. După mai multe încercări eșuate, conducerea SJU a reușit, în august, să angajeze un medic în secția respectivă. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: