Home / Social / Start la Loteria vizelor! Ce trebuie să facă vasluienii care vor să trăiască visul american

Start la Loteria vizelor! Ce trebuie să facă vasluienii care vor să trăiască visul american

Toți cei care s-au săturat de condițiile de viață și de muncă din județul Vaslui au șansa să cucerească America dacă aplică la ediția din acest an a Loteriei Vizelor. Înregistrarea începe astăzi, 3 octombrie 2017, la ora 19.00 (ora României), și se poate face numai electronic, timp de o lună de zile, pe pagina de internet a Departamentului de Stat American.

Vasluienii care doresc să înceapă o viață nouă peste Ocean trebuie să știe că, pentru înscrierea în Programul Diversity Visa nu se percepe nicio taxă de participare. Formularul online poate fi găsit la adresa http://www.dvlottery.state.gov, este simplu de completat, legea permițȃnd ca numai o singură cerere de participare să poată fi trimisă în numele fiecărei persoane.

Ambasada S.U.A. menționează că este foarte important ca participanții la program să tipărească pagina de confirmare generată online și să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019. Dacă cererea va fi selecționată și declarată cȃștigătoare, doar cu numărul unic de confirmare se vor putea obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviul de la Ambasadă.

De aceea, participanții nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să o păstreze ei înșiși, astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare.

În acest an, Loteria Vizelor vine cu o nouă cerință, aceea de a trimite o fotografie recentă, din ultimele șase luni, în care solicitantul să nu poarte ochelari. Cererile de participare însoțite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

Vasluienii care participă la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare începând cu data de 1 mai 2018, pentru a verifica online, pe Entrant Status Check, dacă cererea lor a fost selecționată.

Pe aceeași pagină de internet, participanții selecționați vor fi informați despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei și pentru membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu folosește poșta electronică (e-mail) pentru a-i înștiința pe participanți că au fost selecționați pentru programul Diversity Visa, informația fiind disponibilă numai online.

Ambasada îi atenționează pe cei care vor să se înscrie la Loteria vizelor să nu dea crezare niciunui e-mail care îi informează că au fost selecționați să solicite o viză în programul DV. Aceste emailuri înșelătoare sunt trimise de persoane de rea-credință, cu intenția de a obține sume de bani sau datele personale. Guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu intenționează acest lucru pentru programul DV-2019. De asemenea, Departamentul de Stat nu solicită niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union.

50.000 de participanți vor fi selecționați aleatoriu în cadrul Programului Loteria Vizelor, iar aceștia vor trebui să treacă mai întȃi de interviul de la Ambasada fiecărei țări eligibile, înainte de a păși, efectiv, pe pămȃnt american. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: