Google+
Home » Social » Bărbatul care a căzut în șanțul din centrul Vasluiului a murit

Bărbatul care a căzut în șanțul din centrul Vasluiului a murit

Deznodământ tragic pentru bărbatul de 64 de ani care, în urmă cu două nopți, a căzut într-un șanț de patru metri din zona centrală a municipiului Vaslui, acolo unde o firmă de construcții execută lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Victima stupidului accident a murit la Spitalul Județean de Urgență Vaslui din cauza multiplelor fracturi suferite la cap și coloana vertebrală.

Noi am fost informați despre decesul persoanei respective. În consecință, s-a schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă. Deocamdată, cercetările se fac ”in rem”, adică pentru faptă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Anchetatorii au constatat că bărbatul a căzut, cel mai probabil, cu capul în jos într-un tub din beton folosit pentru canalul de vizitare al rețelei de colectare a apelor menajere. Ulterior, vasluianul de 64 de ani și-a sunat un ginere care, după ce a constatat că nu poate să-l scoată, a sunat după ajutor la numărul de urgență 112. Scos cu frânghia de către pompieri, bărbatul a fost transportat ulterior la spital unde medicii nu l-au mai putut salva.

Inspectoratul de Stat în Construcții ridică din umeri

Atât reprezentanții Primăriei Vaslui cât și cei ai Inspectoratului de Stat în Construcții susțin că nu pot interveni în cazul firmei care execută lucrări la rețeaua de canalizare în care a căzut bărbatul de 64 de ani. ”Odată ce intră Parchetul și face cercetări, se blochează totul. Procurorul este suprem. Dacă o să ne ceară un punct de vedere, așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, îl dăm”, ne-a precizat Cezar Crăescu, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Vaslui.

La rândul lor, autoritățile locale vasluiene susțin că nu sunt responsabile de modul în care își organizează șantierul firma de construcții. „Din moment ce primăria predă amplasamentul, toate responsabilitățile privind modul de organizare al șantierului revin firmei de construcții. Noi nu mai avem ce să-i facem și nici nu mai putem dispune vreo măsură. Ne pare rău de această tragedie, mai ales că s-a întâmplat pe domeniul public”, a afirmat viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu.

Firma de construcții care execută lucrările la rețeaua de canalizare, cu sediul în orașul Negrești, fusese sancaționată de două ori de Poliție, pe 20 septembrie, pentru nesemnalizarea lucrării și executarea acesteia fără avizul Poliției Rutiere, cu câte 21 de puncte amendă.

Cele două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru efectuarea de lucrări care creează restricții pentru circulația participanților la trafic, fără aviz de la Poliția Rutieră, precum și pentru nesemnalizarea, conform legii sau a standardelor în vigoare, a acestor lucrări. Contravaloarea amenzilor a fost de 3.045 de lei fiecare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare în zona unde a avut loc accidentul sunt începute încă din luna mai și se derulează cu foarte mare greutate, traficul fiind blocat pe o stradă intens circulată din zona Direcției pentru Sport și Tineret Vaslui. După incidentul de luni noapte, firma de construcții a acoperit parțial cu bucăți de scândură gurile de la tuburile din beton. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: