Home / Social / Conferință publică și observații astronomice în stradă, la Bârlad, cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic

Conferință publică și observații astronomice în stradă, la Bârlad, cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic

Departamentul de astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan din Bârlad va organiza sâmbătă, de la ora 11.30, o conferință publică cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic. Invitat special va fi Cristian Român, senior editor la revista Știință și Tehnică. Activitatea se va desfășura la sediul central al muzeului „Vasile Pârvan”

De asemenea, sâmbătă seară, între orele 19.30 – 21.30, vor avea loc observații astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa”, la strada principală. Această activitate se va desfășura doar dacă cerul va fi senin.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în anul 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic va avea loc în fiecare an în aceeași perioada: 04 – 10 Octombrie, aceste date marcând două evenimente: 04 Octombrie 1957 – lansarea primului satelit artificial, Sputnik 1 (anul acesta se împlinesc 60 de ani de la acest moment), deschizând astfel calea spre explorarea spațiului și 10 Octombrie 1967 – Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în domeniul explorării și utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: