Google+
Home » Invatamant » Elevii și deținuții din Vaslui sărbătoresc Ziua Mondială a Educației și Ziua Educației în Penitenciare

Elevii și deținuții din Vaslui sărbătoresc Ziua Mondială a Educației și Ziua Educației în Penitenciare

Elevii și dascălii din județ sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Educației. De asemenea, din anul 2014, 13 octombrie a fost desemnată Ziua Națională a Educației în Penitenciare. Continuând seria demersurilor organizate în comun cu cadre didactice și elevi ai liceelor vasluiene, anul acesta, Penitenciarul Vaslui a reușit anul acesta să înfăptuiască o colaborare cu Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui în vederea desfășurării unor activități ce vor marca cele două sărbători.

Un grup de nouă deținuți au participat ieri la o lecție de dirigenție la Colegiul Economic Anghel Rugină, în cadrul căreia au fost abordate două teme: rolul educației în formarea tinerilor și modalitățile de prevenire a delincvenței juvenile. Deținuții prezenți la activitate au încercat să ii atenționeze pe elevii de clasa a XI-a asupra consecințelor unor comportamente și fapte care se pot constitui în infracțiuni.

Nicolae Toma

Liceenii vor fi invitați pe 11 octombrie, la sediul Penitenciarului Vaslui, în spațiile în care educatorii de penitenciare efectuează programe și activități educative cu persoanele private de libertate. Deținuții vor vorbi despre oportunitatea de a-și continua cursurile de instruire școlară sau de a dobândi o calificare profesională, despre rolul activităților la care participă în penitenciar și despre rezultatele pe care le-au obținut ca urmare a interesului manifestat pentru a participa la diverse activități. Astfel, în anul 2017, deținuții din Penitenciarul Vaslui au obținut rezultate remarcabile la un concurs national de caligrafie (locul I), la proiectul național Creație și penitență (secțiunile poezie (locul II) și epigrame (locul II), și foarte multe aprecieri la Festivalul Național de Folclor pentru Deținuți (nu au fost acordate premii).

“Coordonatorii celor două activități, profesor Mihaela Cosovanu, de la Colegiul Economic Anghel Rugină Vaslui, Mihaela Podoleanu – șef Serviciu Educație și Alexandru Stroescu – educator, fost elev al colegiului partener, din partea Penitenciarului Vaslui, și-au propus să organizeze două activități atractive, în care cele două grupuri să interacționeze, să transmit învățăminte, fără a afecta starea emoțională a participanților”, a declarat comisar șef Nicolae Toma, purtător de cuvânt la Penitenciarul Vaslui. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: