Google+
Home » Sport » Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, în deplasare la echipa de pe locul 3

Meci greu pentru HC Vaslui astăzi, în deplasare la echipa de pe locul 3

Handbaliștii vasluieni îi vor înfrunta astăzi, de la ora 17:30, pe omologii lor de la Potaissa Turda, clasată pe locul 3 în Liga Zimbrilor. Meciul, care se va disputa în deplasare, va fi transmis în direct pe TVR HD.

Ambele echipe au câte nouă puncte după ce au înregistrat trei victorii și două înfrângeri. HC Vaslui este însă pe locul șase datorită golaverajului inferior. Potaissa Turda a pierdut etapa trecută în deplasare la Călărași, scor 25 – 24. A fost prima înfrângere suferită după o serie de trei victorii consecutive. Două dintre ele au fost reușite în fața unor adversari importanți, HC Odorhei și Minaur Baia Mare, ocupantele locurilor 4 și 5. Vasluienii în schimb au învins în etapa precedentă pe CSM Focșani și caută să lege în premieră în sezonul curent două victorii.

HC Vaslui și Potaisa Turda s-au întâlnit până acum de șapte ori, iar elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Axinte au avut câștig de cauză doar de două ori. Istoricul întâlnirilor directe și forma bună în meciuri cu adversari de calibru face ca vasluienii să fie văzuți cu șanse minime de a câștiga disputa. Ultima victorie a vasluienilor a fost în cadrul unei partide amicale disputate în august, anul trecut, câștigată cu 31 – 30. Potaissa Turda a câștigat sezonul trecut pe teren propriu cu 33 – 27 împotriva formației HC Vaslui.

Spranțele vasluienilor în meciul de azi se leagă de o evoluție reușită a lui Gabriel Bujor, golgheterul Ligii Zimbrilor, cu 38 de reușite, la egalitate cu Pierre Rabot, de la Minaur Baia Mare. Alexandru Farcaș poate contribui decisiv și el la obținerea celor trei puncte. Acesta are 29 goluri marcate până acum și ocupă locul șapte în clasamentul golgheterilor. Mihai Bujor (15 goluri), Silvian Amihăesi (14), Răzvan Farcaș (13) și Valentin Anton (11) ar putea contribui și ei la un succes de răsunet pentru HC Vaslui.

Pericolul vine pentru vasluieni din mai multe locuri de la Potaissa Turda. Vasluienii nu pot apela la tactica marcajului la un jucător anume pentru că nu mai puțin de trei jucători de la echipa adversă au marcat cel puțin 15 goluri până acum. Este vorba despre Roland Thalmaier (19), Gorgică Cîntec (18) și Nikola Arsenic (17). Alexandru Asoltanei, Lucian Ignat (14), Roman Zacaciurin (12) și Cristian Adomnicăi (11) pot fi și ei decisivi dacă sunt lăsați să zburde pe teren. (George PROCA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: