Google+
Home » Administratie » Sute de copii vasluieni ajung cu greu la unitățile de învățământ, după ce 22 de microbuze școlare s-au defectat

Sute de copii vasluieni ajung cu greu la unitățile de învățământ, după ce 22 de microbuze școlare s-au defectat

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vaslui susține că, în prezent, în județ mai sunt necesare 18 microbuze școlare, astfel încât toți copiii să ajungă în condiții normale la unitățile de învățământ. În prezent, dintre cele 140 de microbuze școlare existente la nivelul județului Vaslui, doar 118 sunt funcționale, iar 22 sunt defecte și nu pot fi utilizate. Potrivit datelor furnizate de instituția vasluiană, din anul 2015 în județ nu s-a mai achiziționat niciun microbuz școlar.

Conducerea IȘJ Vaslui a precizat că nu există comune fără microbuz școlar, însă în unele cazuri, unde este nevoie de mai multe autovehicule pentru transportul copiilor, acesta se face cu dificultate.

“Noi am făcut în așa fel încât, la ultima repartiție, să fie acoperite toate comunele județului, dar între timp o parte dintre microbuze s-au defectat, iar reparațiile sunt foarte costisitoare și este nevoie de mașini noi. Sunt comune care aveau două microbuze și unul s-a defectat, iar transportul copiilor se face cu dificultate. Deși nu avem comune fără microbuze școlare, situația este dificilă în anumite localități. Avem solicitări din partea unităților de învățământ pentru 12 microbuze de 30 de locuri și șase microbuze de 17 locuri”, a declarat inspectorul școlar general Gabriela Plăcintă. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: