Google+
Home » Sanatate » Nouă medici asigură derularea Programului Național de diabet zaharat în județul Vaslui

Nouă medici asigură derularea Programului Național de diabet zaharat în județul Vaslui

La nivelul județului Vaslui, se află în contract cu CJAS Vaslui și asigură derularea Programului Național de diabet zaharat 9 medici cu specialitatea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Dintre aceștia șase sunt medici în sistem public și trei medici în sistem privat.

Doi medici sunt la dispoziția bolnavilor la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Alți trei se regăsesc la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad. Un alt medic este la Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” Huși. SC Recumed SRL are un astfel de specialist. Poate fi contactată și Dr. Ciocan Mihaela, al cărui cabinet medical individual funcționează între orele 8.30 – 16.00 de luni până joi și între orele 9.00 – 16.00 vinerea. Un alt medic se regăsește la SC Telkapharm SRL Vaslui.

Medicii de familie aflați în relație contractuală cu CJAS asigură monitorizarea bolnavilor cu diabet zaharat tip 2 cu medicație orală, conform recomandărilor medicului specialist sau cu competență în diabet, nutriție și boli metabolice.

Medicii specialiști desemnați asigură monitorizarea bolnavilor cu diabet zaharat insulinotratați conform recomandărilor medicului specialist sau cu competență în diabet, nutriție și boli metabolice.

Medicii de specialitate sau cu competență în diabet, nutriție și boli metabolice asigură monitorizarea tuturor bolnavilor cu diabet zaharat cuprinși în program, fac evaluarea inițială, stabilesc schema terapeutică și planul de monitorizare și asigură reevaluarea bolnavilor cu diabet zaharat.

“Medicamentele specifice diabetului zaharat se acordă pe baza prescripțiilor medicale eliberate de către medicii de specialitate sau cu competență în diabet, nutriție și boli metabolice, de către medicii specialiști desemnați și de către medicii de familie (conform schemei terapeutice stabilite în scrisoarea medicală de către medicul de specialitate sau cu competență în diabet, nutriție și boli metabolice), conform dispozițiilor legale în vigoare”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv al DSP Vaslui. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: