Google+
Home » Administratie » Polițiștii locali, cu ochii pe pubele. Iată ce pățesc cei care pun gunoiul alături!

Polițiștii locali, cu ochii pe pubele. Iată ce pățesc cei care pun gunoiul alături!

de Mihaela NICULESCU

Unii bârlădeni nu mai au răbdare, chef și nici bun simț de foarte multe ori atunci când duc gunoiul la pubelă. Aruncarea acestuia lângă pubele a devenit o practică, în ciuda reglementărilor legale privind colectarea selectivă a deșeurilor.

De exemplu, marți, în zona Stadion, la un punct gospodăresc din zona Școlii ”Iacov Antonovici”, se formase o adevărată movilă de gunoi deși în dreapta și în stânga erau recipiente atât pentru gunoiul menajer, cât și pentru deșeuri de carton și plastic. Reprezentanții Poliției Locale spun că având în vedere că în ultima vreme au constatat un număr destul de mare de abateri în privința depozitării gunoiului la pubele s-au axat pe supravegherea punctelor gospodărești. Numai ieri, Poliția Locală a dat șase amenzi în baza HCL 189/2015.

“De pe 7 septembrie și până pe 5 octombrie polițiștii locali au dat 25 de amenzi, dintre care 20 la HCL 189/2015, unde cuantumul amenzii este de 500 lei, 250 de lei dacă e plătită în 48 de ore. Toate aceste amenzi s-au dat doar cetățenilor care nu au respectat regulile de depozitare a gunoiului la pubele. Ne vom axa în continuare pe acest tronson pentru că observăm, și e trist, că numărul celor care nu înțeleg rolul pubelelor este în creștere la Bârlad”, ne-a declarat Iulian Obreja, șeful biroului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale.

În primele 9 luni ale acestui an polițiștii locali au dat 103 amenzi în valoare de 9.010 lei dintre care doar 46 au fost achitate, bârlădenilor care au fost surprinși aruncând gunoiul în mai multe zone ale orașului aflate al periferie. Pe lângă aceste amenzi date în baza HCL 22/2002, polițiștii locali au mai dat alte 26 de amenzi în valoare de 13.000 lei în baza HCL 189/2015. Dintre acestea doar 6 au fost achitate de cei surprinși în flagrant.

“Au fost sancționați și bârlădenii care au fost surprinși direct sau prin anchetă depozitând ilegal gunoi inert, moloz și resturi de materiale de construcții. Unii au declarat că nu știu care este modalitatea legală prin care să scape de acest moloz. Aceste deșeuri inerte trebuie transportate la groapa de gunoi inert, cea din zona Cărămidărie sau cea de vis a vis de Școala Profesională. Dacă nu au mijloace de transport există și varianta, contra cost evident, de transport a deșeului inert prin intermediul societății de salubrizare de la noi din oraș”, a mai menționat Iulian Obreja.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: