Home / Politic / Promisiunea lui Solomon: ”Nimeni nu va avea salariul scăzut cu o centimă”

Promisiunea lui Solomon: ”Nimeni nu va avea salariul scăzut cu o centimă”

Deputatul PSD Adrian Solomon, președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, a declarat ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai principalelor sindicate din județul Vaslui, că în urma trecerii contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați niciun salariu nu va avea de suferit.

“Aceasta este o supoziție nu este o realitate. Toate calculele pe care le-au făcut sindicatele sau patronatele nu au fost aceleași cu calculele pe care le-au făcut ministerele. Eu vă garantez astăzi, ca reprezentant al Parlamentului și al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, care este for decizional la probleme de genul acesta, că nimeni nu va avea un salariu scăzut cu o centimă, în urma aplicării tuturor acestor noi viziuni și politici salariale, dar că vor avea de câștigat, dacă vor trece toate toate contribuțiile acestea, la momentul calculului pensiei. Sunt doar niște spaime care nu au legătură cu realitatea și cu litera legii”, a declarat deputatul Adrian Solomon.

Președintele Comisiei de Muncă din cadrul Camerei Deputaților a admis că prin creșterile salariale, medicii și asistenții medicali sunt “privilegiații sistemului”. “Guvernul a decis ca aceștia să aibă parte de salarii ca-n Vest, ca să rămână acasă, să nu mai cheltuie statul români bani să-i școlească și să-i perfecționeze, ca apoi să-i dea gratis la ceilalți de acolo, ci să rămână să muncească pentru poporul care le-a plătit școala și rezidențiatul. De aceea am făcut acest efort, care pare a fi unul exagerat, dacă privim spre învățământ sau spre alte domenii. Dar legea este unitară, nu salarizarea este unitară. Asta s-a spus de la început, nu este o salarizare unică, fiindcă nici muncile nu sunt unice. Ce face un medic în sala de chirurgie nu face un profesor în sala de clasă și invers. Deci, haideți să vedem importanța socială a muncii”, a mai spus Solomon.

Liderul Sindicatului “Didactica” Vaslui, Sorin Țiplea, a atras atenția asupra faptului că sporurile în învățământ, în loc să se calculeze la salariul de bază, se calculează la nivelul lunii decembrie 2016, motiv pentru care, de la 1 ianuarie 2018, angajații din sistemul de educație vor fi dezavantajați. El a vorbit, de asemenea, despre faptul că majorările salariale promise inițial învățământului vor fi în realitate mult mai mici și s-a arătat nemulțumit și pentru că dascălii își primesc cu mare dificultate de la statul român drepturile salariale câștigate în instanță.

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: