Google+
Home » Administratie » Iată ce vor păți vasluienii care nu au obținut autorizația de securitate la incendiu până la 30 septembrie!

Iată ce vor păți vasluienii care nu au obținut autorizația de securitate la incendiu până la 30 septembrie!

Vasluienii au avut termen pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu până pe 30 septembrie 2017. De pe 1 octombrie beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ și nu îl au sunt pasibili de sancționare contravențională.

Conform prevederilor legale, punerea în funcțiune, fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinație, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei.

Reprezentanții ISU Vaslui spun că instituția poate soluționa obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și intrarea în legalitate, prin certificarea îndeplinirii măsurilor de securitate la incendiu și eliberarea actului administrativ. Totodată, menționează că obligația solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu revine, potrivit legii, beneficiarilor/investitorilor construcțiilor. De asemenea, face precizarea că documentația tehnică, în baza căreia se emite autorizația de securitate la incendiu, trebuie întocmită, conform prevederilor legale, de către proiectanți și certificată de către verificatorii de proiecte, atestați. ISU reamintește faptul că pentru obținerea acestui act administrativ nu percepe taxe.

În cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, ISU Vaslui poate decide oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, sancțiune care nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: