Google+
Home » Social » Inspecția Muncii Vaslui a blocat activitatea firmei în șanțul căruia un bărbat a căzut și a murit

Inspecția Muncii Vaslui a blocat activitatea firmei în șanțul căruia un bărbat a căzut și a murit

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a blocat activitatea firmei care desfășura lucrări în zona în care un bărbat a murit la spital după ce căzut într-un tub din beton neasigurat. Reprezentanții instituției de control au constatat că malurile șanțului în care era amplasat tubul, de aproximativ patru metri, nu erau sprijinite, iar lucrarea nu era semnalizată corespunzător.

Lucrările la rețeaua de canalizare din zona municipiului Vaslui, în care un bărbat de 64 de ani a căzut și ulterior a murit la spital din cauza leziunilor grave suferite, au fost blocat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. În urma verificărilor efectuate ulterior incidentului, s-a constatat că malurile în care era amplasat tubul în interiorul căruia a căzut victima nu erau asigurate corespunzător, iar firma de construcții nu a asigurat în totalitate semnalizarea de securitate a lucrării.

În urma controlului efectuat, s-a dispus sistarea activității la punctul de lucru de la adresa strada Hușului bl. 165/166 pe motiv că existau maluri care nu erau nesprijinite și aveau o înălțime de aproximativ 3-4 metri. În plus, nu era respectată distanța pentru depozitarea grămezilor de pământ, iar angajatorul nu a asigurat în totalitate semnalizarea de securitate pentru pietoni sau autovehicule, cum ar fi indicatoare de interzicere, avertizare, obligativitate”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspectorii ITM au mai constatat, la data efectuării controlului, că benzile de semnalizare existau numai pe anumite porțiuni. Reluarea lucrărilor de către firma de construcții se va putea face doar după remedierea deficiențelor. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: