Google+
Home » Justitie » Doi turci au fost prinși la Vama Albița încercând să intre ilegal în țară

Doi turci au fost prinși la Vama Albița încercând să intre ilegal în țară

Polițistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat doi turci care au încercat să intre ilegal prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în România, deoarece își doreau să viziteze municipiul Iași.

Cei doi au încercat să intre în țară pe jos joi însă au fost observați de polițistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși în timp ce încercau să se ascundă după fostele magazine Duty – Free. Polițistii i-au oprit pentru a-i legitima, însă au constatat că cei doi nu vorbesc limba română, motiv pentru care i-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Albița în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate și din declarațiile bărbaților, date în prezența unui translator autorizat, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni turci, în vârstă de 21, respectiv 27 de ani, și încercau să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România. Au fost informate în cel mai scurt timp autoritățile de frontieră ale statului vecin și cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbați au călătorit legal până în Chișinău. Ajunși în luna septembrie în capitala Republicii Moldova, au luat hotărârea de a călători în scop turistic și în România, și, deoarece nu posedau vize necesare călătoriei legale, au luat legătura cu un cetățean moldovean care le-a promis ca îi va duce pentru două zile la destinația dorită. Conform înțelegerii avute cu cetățeanul moldovean, acesta i-a dus cu un autoturism până la o stație de alimentare cu combustibil din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Leușeni, unde i-a urcat și ascuns într-un autocar care mergea în România, intenționând astfel să iasă ilegal din Republica Moldova.

“Când autocarul s-a apropiat de sensul de intrare în România, prin PTF Albița, șoferul i-a coborât, pentru a intra ilegal în țara noastră, pe jos, sustrăgându-se controlului de frontieră, iar ulterior, urmau să fie preluați de același autocar și transportați în municipiul Iași. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie încheiat între România și Republica Moldova, cei doi tineri au fost predați autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: