Google+
Home » Administratie » Infrastructura rutieră din Vama Albița va trece, pentru reabilitare, din administrarea ANAF în cea a Ministerului Transporturilor

Infrastructura rutieră din Vama Albița va trece, pentru reabilitare, din administrarea ANAF în cea a Ministerului Transporturilor

Infrastructura rutieră din Vama Albița, cel mai important punct terestru de trecere al frontierei din România, va trece, pentru reabilitare, din administrarea ANAF în cea a Ministerului Transporturilor. Cel puțin așa a primit asigurări prefectul județului Vaslui în urma întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Finanțelor, după ce s-a plâns de starea jalnică în care se află șoseaua din principala poartă de intrare pe granița de est în Uniunea Europeană.

Infrastructura rutieră de pe cele peste două hectare de șosea din Vama Albița, grav afectată de traficul intens din principalul punct de trecere al frontierei de pe granița de est a României, ar putea intra în reabilitare în foarte scurt timp. Acest lucru ar putea fi posibil dacă Vama Albița ar trece, printr-o hotărâre de guvern, din administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în cea a Ministerul Transporturilor, cel care ar putea asigura și finanțarea necesară realizării lucrărilor pe cei aproximativ patru kilometri de șosea. În acest sens, autoritățile vasluiene au înaintat deja un memoriu comun cu cele din județul Iași către Ministerul Finanțelor, în urma numeroaselor reclamații făcute de către cei care tranzitează punctul de trecere al frontierei cu privire la situația dezastruoasă a infrastructurii.

Am mers cu memoriul la București și domnul ministru a găsit o soluție prin transfer din administrarea ANAF către Ministerul Transporturilor. Ulterior, se vor găsi și soluții pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pentru că era o anomalie ca acel sector să fie în administrarea ANAF”, ne-a declarat prefectul Eduard Popica.

Infrastructura rutieră pe porțile de intrare în țară este grav avariată, în condițiile în care aceasta nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani, iar prin zonă trec zilnic peste 1.000 de autovehicule, din care 500 de TIR-uri. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: