Google+
Home » Justitie » Cărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit sâmbătă două cărți de identitate false, procurate de un cetățean moldovean cu scopul de a găsi un loc de muncă în Germania, atât pentru el, cât și pentru conaționalul care-l însoțea.

Vladislav I., în vârstă de 24 de ani și celălalt moldovean au vrut să intre în țară prin Vama Albița cu un autoturism marca Opel înmatriculat în Germania. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului si persoanelor, în urma căruia au fost descoperite asupra lui Vladislav I. două cărți de identitate cu însemnele autorităților românești, pe care erau imprimate fotografiile ambelor persoane prezente la controlul de frontieră. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii au stabilit că ambele documente sunt false.

Cu privire la cele constatate, Vladislav I. a declarat că intenționa să ajungă în Germania și urma să se folosească de documentele descoperite asupra lui în vederea ocupării unui loc de muncă. Pentru atingerea scopului propus, Vladislav a procurat documentele de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 1000 de euro. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pe numele lui Vladislav I. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: