Google+
Home » Administratie » Criză financiară fără precedent la DGASPC Vaslui

Criză financiară fără precedent la DGASPC Vaslui

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui se confruntă o criză financiară fără precedent, instituția neavând bani pentru plata salariilor până la sfârșitul anului, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Ciprian Trifan.

Ciprian Trifan

“Aceste probleme sunt cunoscute încă de la începutul anului, deoarece am avut un buget la 60% din execuția anului trecut. În ceea ce privește cheltuielile de personal, sunt neacoperite la această dată ultimele luni ale acestui an, dar sunt și probleme la asigurarea cheltuielilor de funcționare. Suma de care ar fi nevoie pentru rezolvarea situației este de peste aproximativ 40 de milioane de lei. Sper într-o echilibrare cu celeritate, care să facă posibilă plata celor aproximativ 2.600 de salariați”, a declarat ieri Ciprian Trifan.

El a precizat că vor exista probleme cu plata salariilor și în unele primării, dar că unitățile administrativ-teritoriale au, în principal, nevoie de bani pentru a putea demara proiecte de investiții.

“În ceea ce privește cheltuielile de personal, majoritatea primăriilor au bani pentru asigurarea salariilor, dar sunt câteva comune care vor înregistra probleme în luna decembrie. Nevoi foarte mari sunt la capitolul investiții. Primăriile au nevoie de bani pentru studiile de fezabilitate, pentru proiecte tehnice care trebuie depuse pe PNDL. Au, de asemenea, nevoie de bani pentru asigurarea cofinanțărilor. Primarii au făcut solicitări către Consiliul Județean. Sperăm ca următoarea rectificare și ultima din acest an să fie de bun augur, iar colegii noștri să-și poată duce investițiile până la capăt”, a mai spus Ciprian Trifan. (G.P)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Da îi intreaba cineva ce salarii le.au facut la birouri? Si stau cate 4-5 intr.o caldura de mori si se joaca pe calculator? Unii chiar muncesc, alearga, fac teren, dar unii trag mâța de coada….Acolo sa se ” umble” nu tot la asistentii maternali care se chinuie cu niste copii dificili …

  2. Cred ca este o falsa problema. De ce sunt asistentii maternali? Sa fie parinti 24 ore pe zi. Dar daca acei copii sunt la internate, care este rolul acestor asistenti? Sa ii ia acasa, sa faca teme, sa-i educe. Cum? Vai de sufletul lor, copii chinuiti… pusi sa cerseasca, mananca pe unde apuca.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: