Google+
Home » Social » Fostul episcop al Hușilor locuiește și acum în vila eparhiei, chiar și după alegerea noului episcop

Fostul episcop al Hușilor locuiește și acum în vila eparhiei, chiar și după alegerea noului episcop

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, locuiește și acum, fără nicio reținere, în vila din cadrul eparhiei, casă pe care a construit-o în anii în care i-a condus pe preoții din județul Vaslui, în ciuda faptului că a fost ales noul conductor al episcopiei. În viitorul apropiat, însă, ar urma să părăsească cele ”câteva camere” pe care le ocupă în prezent și se va caza într-o simplă chilie de la o mănăstire din Moldova pe care și-o va alege.

Numirea noului episcop al Hușilor se pare că nu l-a afectat prea mult pe fostul conducător al preoților din județul Vaslui, Corneliu Onilă, în condițiile în care acesta locuiește, fără nici un fel de reținere, în vila din cadrul eparhiei. Deși este un simplu călugăr, fostul episcop, acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu un fost elev de la Seminarul Teologic Huși, ocupă mai multe camere din casa ”cu un etaj” din preajma bisericii din incinta episcopiei. Însă, reprezentanții Episcopiei Hușilor susțin că situația lui Corneliu Onilă se va clarifica cât de curând, mai ales că a fost numită altă persoană în locul său care ar urma locuiască în aceeași vilă, considerată locuință de serviciu.

Va merge (n.red. – Corneliu) la reședința pe care urmează să o stabilească zilele acestea Mitropolia Moldovei. Nu am nici cea mai mică idee unde va fi viitoarea reședință. Este de competența sinodului mitropolitan. Acum locuiește într-o casă cu etaj în care ocupa și dumnealui niște camere. Avea posibilitatea să rămână până în momentul în care se finaliza problema locuinței. Trebuie finalizate toate formalitățile de primire a locuinței”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.

Potrivit acestuia, Corneliu Onilă a predat gestiunea de la episcopiei către mitropolitul Moldovei încă de la retragerea sa din funcția pe care a deținut-o.

Din momentul retragerii preasfințitului Corneliu din data de 18 august, înlocuitorul a preluat tot. Cel care se ocupă de conducerea episcopiei este mitropolitul Moldocei și Bucovinei, Teofan, cel care va face predarea-primirea către noul episcop”, ne lămurește preotul Cosmin Gubernat.

Plecarea lui Corneliu Onilă din locuința de serviciu de la Episcopia Hușilor va trebui să se facă, cel mai probabil, până la sfârșitul acestei luni, perioadă în care, într-una din zile, va avea loc întronizarea noului episcop, Ignatie Mureșanul. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: