Google+
Home » Invatamant » La Bârlad a fost înființat un club al elevilor pasionați de informatică, calculatoare și tehnologie digitală

La Bârlad a fost înființat un club al elevilor pasionați de informatică, calculatoare și tehnologie digitală

La sfârșitul săptămânii trecute la Bârlad a fost înființat clubul „Giucamp”, al elevilor pasionați de tehnologia digitală. Ideea înființării acestui club aparține lui Vlad Giurcanu, profesor de informatică la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, președintele Asociației „Viitor trecutului nostru” sub egida căreia a fost înființat clubul.

Elevii înscriși la acest club vor participa bisăptămânal la ședințe în incinta Casei de Cultură, unde asociația a închiriat un spațiu. Ședințele sunt complet gratuite pentru orice tânăr pasionat de informatică, calculatoare și tehnologie care se înscrie în acest club. Laboratorul înființat pe 7 octombrie are 26 de locuri, dar se pot înscrie un număr mai mare de elevi care vor participa la ședințe pe diferite grupe. Până acum s-au înscris 26 de elevi, care în zilele de 7 și 8 octombrie au participat la demonstrații, instruire și competiție de programare a roboților autonomi.

„Prima întâlnire a elevilor clubului «Giucamp» a fost sprijinită de Asociația Techsoup, care face parte din rețeaua Techsoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Rețeaua din Europa este formată din 28 de organizații partenere, care sprijină 250.000 organizații non profit din 48 de țări. Faptul că o organizație care operează la nivel global sustine inițiativa bârlădeană în educație are darul să ne ofere mândrie, mulțumire și încredere”, ne-a declarat Vlad Giurcanu.

În România asociația Techsoup sprijină șase evenimente de programare, unul fiind cel de la Bârlad, respectiv clubul „Giucamp”. Inaugurarea acestui club a fost programată pentru ziua de 7 întrucât pe 7 și 8 octombrie a avut loc a 5-a ediție a evenimentului „Europe Code Week”, Bârladul înscriindu-se astfel în lista localităților europene în care se celebrează acest eveniment destinat pregătirii copiilor și tinerilor pentru un viitor tot mai tehnologizat și digitalizat. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: