Google+
Home » Administratie » Lucrările la canalizarea din Vaslui în care un om a căzut și ulterior a murit au fost reluate, după ce zona de lucru a fost înconjurată cu gard

Lucrările la canalizarea din Vaslui în care un om a căzut și ulterior a murit au fost reluate, după ce zona de lucru a fost înconjurată cu gard

Lucrările la rețeaua de canalizare din Vaslui în care un om a căzut și ulterior a murit au fost reluate, după ce Inspectoratul de Muncă suspendase activitatea pe motiv că șantierul era în ilegalitate. Firma de construcții a înconjurat întreaga zonă de lucru cu gard din sârmă și plasă sintetică, iar malurile șanțului au fost asigurate cu cofraje din lemn.

Firma de construcții din Negrești responsabilă de moartea unui om care a căzut într-un tub din beton neacoperit adânc de cinci metri și-a reluat activitatea la rețeaua de canalizare din zona centrală a municipiului Vaslui. Forțată de către angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) să intre în legalitate în ceea ce privește organizarea corespunzătoare a șantierului, reprezentanții societății au găsit resursele necesare pentru a amenaja ”ca la carte” frontul de lucru. Astfel, întregul areal a fost înconjurat cu gard din sârmă și plasă sintetică, pe care au fost puse și indicatoare de ”șantier în lucru”. De asemenea, malurile șanțului au fost asigurate cu cofraje din lemn pentru a preveni prăbușirea acestora.

Reprezentanții firmei de construcții ne-au comunicat că au realizat măsurile dispuse de noi. De la sistarea activității, societatea avea obligativitatea de a lua imediat măsuri de remediere a deficiențelor constatate de către inspectorii ITM, de înlăturare a lor și de asigurare corespunzătoare a locului de muncă. Echipele de control au fost și au verificat, inclusiv la alte puncte de lucru ale firmei, condițiile de asigurare a locului de muncă. Nu s-au constatat alte deficiențe astfel încât și-a putut relua activitatea în condiții normale”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Chiar dacă și-au remediat deficiențele, reprezentanții firmei de construcții nu vor scăpa de ancheta derulată de poliție pentru ucidere din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: