Home / Justitie / Un jandarm vasluian, instruit de chinezi experți în arte marțiale

Un jandarm vasluian, instruit de chinezi experți în arte marțiale

Sergentul major Vlad Roșu, originar din satul Buda, comuna Oșești, se numără printre cei 40 de jandarmi români instruiți timp de o lună de cei mai buni experți chinezi în arte marțiale. Acesta a participat în perioada 11 septembrie – 6 octombrie la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia la un stagiu de pregătire în domeniul artelor marțiale, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliției Populare Chineze.

Sergentul major Vlad Roșu din cadrul Detașamentul 1 Mobil, alături de alți jandarmi încadrați în domeniile de ordine publică din unitățile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învățat tehnici de kata și kumite de la experții chinezi și a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-și cunoaște limitele fizice și psihice. Stagiul de pregătire în domeniul artelor marțiale a creat premisele pentru însușirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialiști în domeniu.

Sergentul major Vlad Roșu are 23 de ani, este absolvent și șef de promoție al școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016, iar în prezent face parte din colectivul Jandarmeriei Neamț. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat din Perieni riscă să facă închisoare pentru că a furat 100 lei dintr-o locuință

Polițiștii Poliție Rurală Bârlad au ...

Un bărbat din Vaslui, băut bine, a furat o mașină și a plecat la plimbare deși nu avea carnet

Polițiștii vasluieni cercetează un bărbat ...

Pentru viol și violare de domiciliu, un vasluian a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

Polițiștii vasluieni din cadrul Serviciului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: