Home / Sanatate / S.O.S! Spitalul „Beldiman” se confruntă cu o criză de sânge din grupele negative, în special A2 negativ

S.O.S! Spitalul „Beldiman” se confruntă cu o criză de sânge din grupele negative, în special A2 negativ

de Mihaela NICULESCU

Criza de sânge se acutizează în județ, în ciuda nenumăratelor apeluri disperate venite din partea rudelor pacienților, dar și a cadrelor medicale și a reprezentanților Centrului de Transfuzii Sanguine Bârlad. Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgențe „Elena Beldiman” se confruntă în aceste zile cu o lipsă a grupelor de sânge cu RH negativ, în special grupa A2 negativ.

Reprezentanții spitalului au luat legătura cu Centrul de Transfuzii din Bârlad, dar din nefericire acesta nu are cantitățile necesare din cauza lipsei de donatori care persistă în ultimul an.

„Noi, donatorii fideli nu reușim să atragem alte persoane dintre cunoștințele noastre să devină donatori așa că nu de puține ori după ce ieșim de la donare încercăm să-i convingem pe cei din stradă care trec prin fața centrului să vină să doneze în spirit de solidaritate cu pacienții care au nevoie urgent de sânge. Uneori reușim să convingem lumea, dar de cele mai multe ori nu, respectăm fiecăruia decizia”, a declarat pentru Est News un donator fidel de sânge. Centrul de Transfuzii din Bârlad este singura instituție din județ unde de zeci de ani se donează sânge. Speranțe mari își pun atât autoritățile, cadrele medicale, cât și pacienții în punctul de recoltare ce urmează a fi deschis la Vaslui până la sfârșitul anului, așa cum declara în urmă cu puțină vreme prefectul Eduard Popica. Punctul de recoltare va funcționa sub coordonarea Centrului de Transfuzii din Bârlad.

„Bârlădenii, vasluienii, locuitorii acestui județ, sunt omenoși și manifestă compasiune față de semenii lor aflați în suferință. Pe aceste considerente ne bazăm că vor conștientiza cât de repede importanța donării și vor veni la Centrul de Transfuzii pentru a-i salva pe cei a căror viață depinde de transfuzia de sânge”, ne-a declarat Violeta Nistor, directoarea Centrului de Transfuzii Județean, cu sediul la Bârlad.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

Copil de un an, din Vaslui, salvat de la moarte de un echipaj TIM după ce se înecase cu o grisină

Un copil de un an, ...

DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

Inconștiență și lipsă de responsabilitate! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: