Google+
Home » Administratie » Prefectura Vaslui a stabilit calendarul alegerilor de la Oșești

Prefectura Vaslui a stabilit calendarul alegerilor de la Oșești

Alegerile pentru funcția de primar în comuna Oșești, acolo unde fostul edil și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări definitive într-un dosar de corupție, vor avea loc pe 5 noiembrie, potrivit unei hotărâri de Guvern. Prefectura Vaslui a declanșat deja procedurile de organizare a scrutinului de la începutul lunii viitoare.

Locuitorii din Oșești vor merge la vot pe 5 noiembrie pentru a-și alege primarul, după ce fostul edil și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări definitive de acum un an pentru fapte de corupție. Data alegerilor a fost stabilită de către Guvern, la propunerea Prefecturii Vaslui și, ulterior, a Ministerului Afacerilor Interne, în baza comunicărilor făcute din teritoriu de către autorități. De altfel, alegeri parțiale în aceeași zi vor fi și în ale comunități din mai multe județe din țară.

În urma publicării hotărârii de guvern, reprezentanții Prefecturii Vaslui au declanșat procedurile de organizare a alegerilor la Oșești. Astfel, a fost stabilit calendarul în baza căruia se vor derula acțiunile pentru scrutinul din 5 noiembrie. După stabilirea președintelui și locțiitorului Biroului Electoral de Circumscripție, partidele vor avea la dispoziție o săptămână pentru a-și desemna candidații, respectiv până pe 17 octombrie. Printr-o circulară, până la sfârșitul săptămânii viitoare se va hotărî și locul de afișaj electoral. Tot până atunci, se va decide și numărul secțiilor de votare, precum și sediul acestora. Ulterior, pe 22 octombrie va începe campania electorală, candidaturile rămânând definitive pe 24 octombrie. În aceeași zi, va avea loc și tragerea la sorți pentru stabilirea locurilor pe care le vor ocupa candidații pe buletinele de vot. În ultima zi din octombrie, se vor tipări buletinele de vot și se vor stabili președinții și locțiitorii secțiilor de votare. Completarea birourilor electorale ale secțiilor de votare cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare care au depus candidaturi se va face pe 1 noiembrie. Două zile mai târziu, se vor tipări listele electorale permanente și copiile acestora. Pe 4 noiembrie, se va încheia campania electorală, iar pe 5 noiembrie, între orele 7 și 21, vor fi deschise secțiile de votare. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: