Home / Social / Cozi mari de zeci de TIR-uri în Vama Albița, după ce sistemul informatic a fost blocat 15 ore

Cozi mari de zeci de TIR-uri în Vama Albița, după ce sistemul informatic a fost blocat 15 ore

Zeci de TIR-uri sunt la rând în Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere al frontierei din România, după ce sistemul informatic a fost blocat 15 ore la începutul acestei săptămâni. Șoferii așteaptă ore întregi la cozi de peste un kilometru atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară, oficialii din vamă anunțând reglementarea situației spre sfârșitul săptămânii.

Cozi de zeci de TIR-uri, atât la intrarea cât și la ieșirea din țară, în Punctul de Trecere al Frontierei Albița, după ce sistemul informatic deținut de vamă a picat. Încă de duminică după-amiază, calculatoarele s-au blocat astfel încât autotrenurile au început să se adune de o parte și alta a vămii. Abia după 15 ore, mai precis în cursul zilei de luni, traficul în cel mai important punctul de trecere al frontierei de pe granița de est s-a reluat pentru autotrenuri. De atunci, cozile sunt de aproximativ un kilometru atât în Vama Albița cât și în Leușeni, din Republica Moldova.

A fost o situație care nu a depins de noi, sistemul fiind blocat de la București. Acum încercăm să reintrăm în normal și să reducem din numărul de autotrenuri aflate la rând. Până spre sfârșitul săptămânii, sperăm ca situația va reintra în normal”, ne-a declarat un oficial al Vămii Albița.

Șoferii de TIR aflați în Vama Albița, miercuri, au stat la rând și câte 12 ore pentru a tranzita punctul de trecere al frontierei. Cel mai mult de așteptat aveau conducătorii de autotrenuri care intră în țară din Republica Moldova, acolo unde coada era de peste 40 de TIR-uri. Multe din mașinile aflate la rând erau autocisterne care aprovizionează cu carburanți benzinăriile din țara vecină. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: