Google+
Home » Invatamant » Medicul ORL Cătălin Angheluță, dărâmat de moartea soției, profesoara Rodica Angheluță

Medicul ORL Cătălin Angheluță, dărâmat de moartea soției, profesoara Rodica Angheluță

de Mihaela NICULESCU

N-a mai putut să lupte cu viața. La 72 de ani profesoara Rodica Angheluță a părăsit această lume și odată cu ea familia pe care a iubit-o enorm. Marți seară a plecat la ceruri și o va veghea de acolo. Profesoara de limbă germană Rodica Angheluță s-a stins după câteva săptămâni de suferință. A lăsat în urmă doi fii, trei nepoți și un soț dărâmat de durere.

„A fost o soție perfectă și o mamă ireproșabilă. E foarte greu să te desparți de femeia alături de care ai petrecut 50 de ani de căsnicie, pe care i-am aniversat anul trecut. A fost o femeie energică, inimoasă și foarte muncitoare. Nu s-a plâns niciodată, dar din aprilie anul trecut s-a simțit tot mai slăbită, iar de câteva săptămâni a căzut la pat. Am vrut să fiu alături de ea zi și noapte, așa că mi-am întrerupt activitatea de la spital. Aș fi vrut să o pot ajuta dar din păcate nu s-a mai putut. E greu …”, ne-a mărturisit medicul Cătălin Angheluță, soțul distinsei profesoare.

Rodica Angheluță, care pe 1 decembrie ar fi împlinit 73 de ani, a absolvit Facultatea de Filologie, secția Limbă Germană, la Iași, în 1970. Chiar din acel an a început să predea la Liceul „Mihai Eminescu”, ulterior fiind profesoară de limba germană la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu, la Liceul „Industrial”, dar și la câteva școli gimnaziale. A ieșit la pensie în anul 2004 și a fost dirigintă a multor generații de elevi, dar și-a continuat activitatea didactică și mult timp după pensionare. În paralel a pregătit în mod intensiv câteva generații de absolvenți de Școală Sanitară, care în prezent lucrează ca asistenți medicali în Germania. Cu mulți dintre ei a rămas în relații de prietenie și păstraseră legătura peste ani.

Toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o, prieteni, colegi, rude, foști elevi, o pot conduce pe ultimul drum vineri, 13 octombrie. Slujba de înmormântare va începe la ora 11.00 la Biserica „Sfântul Spiridon”, unde sicriul cu corpul neînsuflețit a fost depus de ieri.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: