Home / Invatamant / Medicul ORL Cătălin Angheluță, dărâmat de moartea soției, profesoara Rodica Angheluță

Medicul ORL Cătălin Angheluță, dărâmat de moartea soției, profesoara Rodica Angheluță

de Mihaela NICULESCU

N-a mai putut să lupte cu viața. La 72 de ani profesoara Rodica Angheluță a părăsit această lume și odată cu ea familia pe care a iubit-o enorm. Marți seară a plecat la ceruri și o va veghea de acolo. Profesoara de limbă germană Rodica Angheluță s-a stins după câteva săptămâni de suferință. A lăsat în urmă doi fii, trei nepoți și un soț dărâmat de durere.

„A fost o soție perfectă și o mamă ireproșabilă. E foarte greu să te desparți de femeia alături de care ai petrecut 50 de ani de căsnicie, pe care i-am aniversat anul trecut. A fost o femeie energică, inimoasă și foarte muncitoare. Nu s-a plâns niciodată, dar din aprilie anul trecut s-a simțit tot mai slăbită, iar de câteva săptămâni a căzut la pat. Am vrut să fiu alături de ea zi și noapte, așa că mi-am întrerupt activitatea de la spital. Aș fi vrut să o pot ajuta dar din păcate nu s-a mai putut. E greu …”, ne-a mărturisit medicul Cătălin Angheluță, soțul distinsei profesoare.

Rodica Angheluță, care pe 1 decembrie ar fi împlinit 73 de ani, a absolvit Facultatea de Filologie, secția Limbă Germană, la Iași, în 1970. Chiar din acel an a început să predea la Liceul „Mihai Eminescu”, ulterior fiind profesoară de limba germană la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu, la Liceul „Industrial”, dar și la câteva școli gimnaziale. A ieșit la pensie în anul 2004 și a fost dirigintă a multor generații de elevi, dar și-a continuat activitatea didactică și mult timp după pensionare. În paralel a pregătit în mod intensiv câteva generații de absolvenți de Școală Sanitară, care în prezent lucrează ca asistenți medicali în Germania. Cu mulți dintre ei a rămas în relații de prietenie și păstraseră legătura peste ani.

Toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o, prieteni, colegi, rude, foști elevi, o pot conduce pe ultimul drum vineri, 13 octombrie. Slujba de înmormântare va începe la ora 11.00 la Biserica „Sfântul Spiridon”, unde sicriul cu corpul neînsuflețit a fost depus de ieri.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: