Google+
Home » Administratie » 18 familii din județ au primit ajutoare de urgență de la Guvern

18 familii din județ au primit ajutoare de urgență de la Guvern

Un număr de 18 familii din județ au primit ajutoare de urgență de la Guvern, în sumă totală de peste 70.000 de lei, majoritatea pentru sărăcie extremă și boli grave. Însă, au existat și cinci cazuri în care sprijinul financiar a fost acordat pentru familii a căror locuințe au fost distruse de incendii.

Guvernul a acordat recent ajutoare financiare de urgență unui număr de 13 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. De asemenea, alte cinci familii au primit suma totală de 21.900 de lei după ce locuințele le-au fost distruse de incendii. Toate aceste ajutoare au fost acordate în urma anchetelor sociale desfășurate de către inspectorii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui.

Imediat ce ne vor fi virați banii de la București, vom contacta beneficiarii pentru a se prezenta la agenție în vederea ridicării sumelor ce li se cuvin. Însă, de regulă, fiind vorba de persoane bolnave în multe din cazuri, ne deplasăm noi la locuințele celor care urmează să primească aceste ajutoare, mai ales în zonele mai îndepărtate de municipiul reședință”, ne-a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță.

Suma totală pe care o vor primi beneficiarii acestor ajutoare de urgență se ridică la 70.400 de lei. Cuantumul sprijinului financiar acordat de guvern variază între 1.500 de lei, pentru cazurile de sărăcie, și 7.500 de lei, pentru cazurile grave de boală. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: