Home / Social / Incendiu uriaș la un depozit de mase plastice, lacuri și vopsea din Vaslui

Incendiu uriaș la un depozit de mase plastice, lacuri și vopsea din Vaslui

Pompierii vasluieni au intervenit sâmbătă dimineață pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de mase plastice, lacuri și vopsea. Pentru lichidarea incendiului, care se manifesta cu degajări mari de fum, au intervenit 80 de pompieri cu 11 autospeciale. A participat tot personalul ISU Vaslui cu opt autospeciale de intervenție, dar și trei autospeciale din județele Bacău și Iași. De asemenea au intervenit și un echipaj de terapie intensivă mobilă și unul al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Din fericire nu au fost victime omenești, însă evenimentul s-a soldat cu pagube materiale însemnate. Au fost prezenți la fața locului și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Poliției, Jandarmeriei și Ambulanței Vaslui. Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauză că în depozit erau foarte multe materiale ușor combustibile.

Potrivit căpitanului Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, a fost activat planul roșu de intervenție deoarece nu existau informații despre eventuale victime. La locul intervenției au mai rămas după stingerea incendiului două echipaje ale ISU care au verificat dacă materialele din depozit nu se pot aprinde din nou. În prezent se fac cercetări, pentru a se stabili cauzele producerii incendiului.

”Așteptăm rezultatul anchetei și cu siguranță îl vom face cunoscut opiniei publice. Am chemat la fața locului și Garda de Mediu, pentru a vedea dacă avem de-a face cu poluarea aerului. Spre bucuria noastră, la măsurătorile Gărzii de Mediu nu s-au relevat depășiri ale indicilor. Cei de la Garda de Mediu, după lichidarea incendiului, vor interveni, pentru neutralizarea și evacuarea deșeurilor rezultate în urma focului. De asemenea, specialiștii în construcții trebuie să afle dacă structura de rezistență a clădirii a fost afectată”, a declarat prefectul Eduard Popica. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: