Home / Social / Părintele Mina Dobzeu a primit”Crucea Moldavă”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei

Părintele Mina Dobzeu a primit”Crucea Moldavă”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei

Părintele Mina Dobzeu, aflat într-o chilie a catedralei Episcopiei Hușilor, a primit ”Crucea Moldavă” de la mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpresfințitul Teofan. Distincția i-a fost oferită în ziua sărbătoririi Cuvioasei Parascheva la Catredrala mitropolitană de la Iași, acolo unde a fost urcat pe scenă și martirul Mina Dobzeu.

Botezătorul” cărturarului Nicolae Steinhardt, părintele Mina Dobzeu, a primit cea mai înaltă distincție acordată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, ”Crucea Moldovei”. Frumosul dar i-a fost oferit celui care acum își trăiește bătrânețile în una din chiliile catedralei Episcopiei Hușilor în cadrul Sfintei Liturghii arhierești dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. Distincția i-a fost înmânată personal de către Înaltpresfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, pentru că anul acesta a fost închinat mărturisitorilor credinței ortodoxe în vremea comunismului, vi-l prezint cu drag și-i oferim, în numele dumneavoastră, distincția „Crucea Moldavă” pentru tot ceea ce părintele a făcut, și prin fapte și prin rugăciune, în vremurile grele de atunci, dar și în vremurile pline de dificultate ale zilelor noastre. Nu știm câți ani îi va mai dărui Dumnezeu în această lume, căci cu un picior părintele este deja în Împărăția Cerurilor, însă noi îi urăm la mulți ani cu sănătate”, a spus în fața mulțimii Înaltpreasfințitul Teofan.

Părintele Mina Dobzeu va împlini luna viitoare 96 de ani, iar între 1996 – 2002 a îndeplinit funcția de consilier cultural-misionar al Episcopiei Hușilor. De-a lungul anilor, a scris 12 cărți, cea mai cunoscută fiind ”Rugăciunea lui Iisus pentru începători”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: