Google+
Home » Administratie » Primarul interimar de la Oșești a plecat de la PNL și va candida din partea PSD al alegerile din 5 noiembrie
Ioan Todirașcu

Primarul interimar de la Oșești a plecat de la PNL și va candida din partea PSD al alegerile din 5 noiembrie

Primarul interimar de la Oșești, Didi Alexandroae, va fi candidatul PSD la alegerile locale parțiale din 5 noiembrie pentru funcția de edil al comunei, după ce a plecat din PNL, partid pe listele căruia a ieșit consilier local în 2016. În aceste condiții, liberalii l-au desemnat candidat pe Ioan Todirașcu, asistentul social al Primăriei Oșești.

Liberalii conduși de Nelu Tătaru s-au trezit fără candidat la funcția de primar al comunei Oșești cu mai puțin de o lună înainte de alegerile parțiale din 5 noiembrie. Candidatul PNL, Didi Alexandroae, de altfel edilul interimar care a preluat funcția odată cu încetarea mandatului fostului primar PSD Grigore Lefter, și-a schimbat orientarea politică și s-a dus către principalul partid de guvernământ.

Azi (n.r-duminică), Biroul Politic Județean a luat act de faptul că Didi Alexandroae a ales, mai pe tăcute, să candideze din partea PSD. Conform statutului partidului, la propunerea organizației comunale, s-a făcut radierea lui Didi Alexandroae din PNL, pierzându-și, astfel, și funcția de vicepreședinte al Organizației Județene PNL și cea de consilier local al comunei Oșești. Mâine (n.r.-luni), se va merge la Prefectura Vaslui cu această hotărâre pentru vacantarea postului de consilier local, ceea ce înseamnă că Didi Alexandroae își va pierde mandatul de consilier local și, implicit, de primar interimar, funcție pe care a ajuns din postura de viceprimar. Sperăm că reprezentanții Prefecturii Vaslui vor da curs cât mai repede solicitării noastre”, a declarat președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Odată cu plecarea primarului interimar la PSD, liberalii au fost nevoiți să găsească un alt candidat. Astfel, într-un timp relativ scurt, l-au găsit pe apoliticul Ioan Todirașcu

Ioan Todirașcu

care, de 13 ani, lucrează chiar la primăria din localitate, ca asistent social.

Am zis să candidez pentru că eu cunosc toate problemele locuitorilor comunei, doleanțele acestora. Cred că, alături de echipa PNL o să reușesc să le rezolv, măcar pe jumătate. Sper să fiu sprijinit și de colegi în acest demers”, a precizat Ioan Todirașcu.

La fel ca și contracandidatul său de la PSD, Ioan Todirașcu este din localitatea Buda, al doilea sat din comună ca importanță după satul reședință Oșești. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: