Home / Justitie / Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit trei cărți de identitate false, pe care trei bărbați cu cetățenie moldovenească le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în Germania.

Constantin L., Igor C. și Cristinel B., cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, au încercat să intre în țară la sfârșitul săptămânii trecute ca pasageri în trei microbuze înmatriculate în România, Republica Moldova și Bulgaria. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, în borseta lui Constantin L. și în buzunarele interioare ale hainelor ce aparțineau lui Igor C. și lui Cristinel B., câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care erau imprimate fotografiile acestora. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit că documentele descoperite sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei trei bărbați au declarat că intenționau să ajungă în Germania și urmau să folosească cărțile de identitate false pentru a găsi mai ușor un loc de muncă. Totodată, aceștia au menționat că au procurat documentele de la persoane pe care nu le cunosc, din Chișinău, plătind sume între 50 și 300 euro. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat inspector de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Un tânăr fără permis a dărâmat cu mașina gardul unei case din Vaslui. Ulterior, a încercat să păcălească polițiștii

Un tânăr de 28 de ...

Carambol între trei mașini, în fața Spitalului Județean Vaslui. Șoferul vinovat, lăsat fără permis și amendat

Trei mașini au fost implicate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: