Google+
Home » Sanatate » Concediile medicale, rețetele compensate și biletele de trimitere, eliberate și de cabinetele care nu au contract cu Casa de asigurări de sănătate

Concediile medicale, rețetele compensate și biletele de trimitere, eliberate și de cabinetele care nu au contract cu Casa de asigurări de sănătate

Toți medicii, nu doar cei care au contracte încheiate cu casele de asigurări de sănătate ar putea elibera adeverință pentru concediile medicale, rețete compensate și bilete de trimitere, potrivit unui proiect legislativ recent pus în dezbatere.

Inițiativa aparține câtorva zeci de parlamentari de la USR și UDMR și prevede ca toate aceste servicii gratuite pentru cetățeni să poată fi ușurate de birocrația obținerii lor prin medicul de familie care are contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), deoarece sunt acte pe care oamenii ar trebui să le poată lua de la orice cabinet medical autorizat.

Pe lângă beneficiile pe care le-ar avea cetățenii, inițiatorii proiectului de lege susțin că și medicii tineri, care nu sunt imediat acceptați în contractele cu CNAS, sau alți medici, care vor să își deschidă cabinet individual și care vor avea de lucru în țară și nu vor mai fi tentați să plece în străinătate să lucreze.
“Medicul specalist tânăr, proaspăt confirmat prin Ordin ministerial și nu numai, dornic și capabil să deschidă și să doteze un cabinet medical de specialitate, poate să presteze servicii ambulatorii cu finanțare “out-of-pocket”, dar nu se va confrunta cu lipsa posibilității de contractare a serviciilor și cu lipsa posibilității de a putea asigura pacienților dreptul lor cuvenit”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.
Proiectul de lege va trebui să treacă și de plenul Camerei Deputaților, unde se va da votul final, indiferent de rezultatul celui din Senat. (Paul ALEXA)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: