Google+
Home » Administratie » Copiii de la o grădiniță din Vaslui, învățați cum să mănânce sănătos, de Ziua Mondială a Sănătății

Copiii de la o grădiniță din Vaslui, învățați cum să mănânce sănătos, de Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită pe 16 octombrie, a fost marcată de copiii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15 Vaslui în cadrul unei lecții deschise cu tema ,,Mănânc sănătos ca să cresc frumos”.

În cadrul activităților desfășurate la grupele ,,Fluturașii”, ,,Voiniceii” și ,,Buburuzele”, preșcolarilor li s-a explicat, în principal, ce înseamnă a avea o alimentație sănătoasă prin consumul zilnic al micului dejun, al fructelor și al legumelor. De asemenea, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui le-au spus copiilor și care este rolul exercițiilor fizice și al mișcării, în general. Din cadrul activităților nu au lipsit temele și jocurile interactive, la care au participat atât preșcolarii cât și oaspeții acestora.

Într-o epocă în care rafturile magazinelor sunt pline de produse, iar mâncarea de tip fast-food îți face cu ochiul pe toate drumurile, rămâne să ne întrebăm cum alegem ceea ce este mai important pentru noi. Nu este întotdeauna simplu să îi convingem pe cei mici să mănânce sănătos. Însă, efortul merită din plin deoarece o alimentație sănătoasă încă din copilărie scade riscurile multor boli la vârsta maturității. Nu trebuie să uităm că omul a fost făcut să-și ia hrana din natură. Cei care se trezesc dimineața, cei care sunt activi în prima parte a zilei, ar fi bine să ia micul dejun acasă, fără prăjeli sau alimente de tip fast-food. Copilul trebuie învățat că cel mai bun dulce este fructul, că cel mai bun lichid este apa și nu altceva, că atunci când se așează la masă trebuie să fie liniștit și să mestece bine. Dacă un copil a văzut lucruri bune în familie, va fi mai rezistent la factorii perturbatori, deoarece colectivitățile din care copiii noștri fac parte tulbură dezvoltarea corectă a comportamentelor alimentare. Aici intervine rolul nostru de părinți sau de formatori”, a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

La finalul întâlnirii, copiii au înțeles de ce trebuie să fie atenți la ce consumă în fiecare zi și în ce fel ajută ,,Piramida alimentelor” în alegerea produselor consumate zilnic de către întreaga familie. În timp ce educatoarele împreună cu copiii participanți au făcut o salată de fructe, s-au recitat poezii, s-au spus ghicitori și s-au interpretat cântecele despre fructe și legume. De asemenea, la grupa ,,Voiniceii” copiii au fost antrenați de către educatoare în jocul ,,Cursa legumelor de toamnă”, având ca finalitate câștigarea unui coș cu legume.(Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: