Google+
Home » Administratie » Primăria Bârlad a demarat o campanie de donare de sânge

Primăria Bârlad a demarat o campanie de donare de sânge

de Mihaela NICULESCU

Criza persistentă de sânge înregistrată de Centrul de Transfuzii Sanguine din Bârlad a determinat municipalitatea bârlădeană să înceapă demersurile pentru o campanie de donare de sânge.

„Nu putem aștepta la infinit cu mâinile în sân. Am discutat încă de joia trecută cu conducerea Poliției Municipale, a Garnizoanei Bârlad, a SC Confecții SA, pentru o mobilizare în masă a angajaților apți pentru donare. De asemenea am discutat și cu directorii serviciilor aflate în subordinea Primăriei: Poliția Locală, Direcția Administrației Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, ai S.C CUP S.A., dar și cu angajați ai Primăriei. Sperăm ca la sfârșitul acestei săptămâni Centrul de Transfuzii să înregistreze un număr cât mai mare de donatori, în special de donatori cu grupe de sânge negative”, a declarat pentru Est News viceprimarul municipiului Bârlad, Roxana Miron Feraru.

Ieri dimineață la Centrul de Transfuzii nu se prezentase niciun salariat de la primărie, în schimb donaseră zece muncitoare de la SC Confecții S.A.

Criza de sânge de la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine, cu sediul la Bârlad, a atins un punct critic. Viața unor pacienți internați în spitalele din județ este în pericol întrucât stocul de sânge din grupele negative s-a epuizat sau este aproape de epuizare. La Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, în frigiderele secției ATI nu mai există nicio pungă de sânge din grupele A2 negativ și B3 negativ.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: