Home / Sport / HC Vaslui speră la o gură de aer proaspăt cu CSM Făgăraș, după două înfrângeri consecutive

HC Vaslui speră la o gură de aer proaspăt cu CSM Făgăraș, după două înfrângeri consecutive

HC Vaslui speră să revină pe loc de play-off după partida din deplasare de la CSM Făgăraș, ocupanta locului 13. Meciul va avea loc joi, de la ora 18.00. În prezent handbaliștii vasluieni au pierdut teren în clasament și după ce au pierdut cu Potaissa Turda și HC Odorhei au coborât până pe 10.

Vasluienii par îndreptățiți să caute victoria pentru că făgărășenii au învins o singură dată în acest sezon, pe colega de suferință din subsolul clasamentului CSM Focșani, ocupanta locului 12. CSM Făgăraș a pierdut toate celelalte șase partide disputate până acum. HC Vaslui în schimb au reușit să câștige în trei rânduri toate punctele puse în joc, pierzând celelalte partide în fața unor adversari redutabili. Un alt argument ar fi faptul că CSM Făgăraș e în picaj total, cu cinci înfrângeri în ultimele cinci partide disputate. Vasluienii au oscilat între rezultate bune și chiar remarcabile și evoluții mai modeste, ce-i drept în fața unor adversari foarte puternici.

HC Vaslui și CSM Făgăraș s-au întâlnit până acum de trei ori, bilanțul fiind favorabil vasluienilor. Singura victorie a făgărășenilor a venit într-o partidă amicală, scor 34 – 31. Vasluienii au învins de fiecare dată în meciurile oficiale din Liga Zimbrilor. A fost 29 – 26 la Vaslui și 18 – 22 la Făgăraș.

Speranțele vasluienilor în meciul de azi se leagă de o evoluție reușită a lui Gabriel Bujor, al doilea marcator al Ligii Zimbrilor, cu 47 de reușite, cu doar două goluri mai puține decât Pierre Rabot, de la Minaur Baia Mare. Alexandru Farcaș poate contribui decisiv și el la obținerea celor trei puncte. Acesta are 33 goluri marcate până acum și ocupă locul 12 în clasamentul golgheterilor. Mihai Bujor (19 goluri), Valentin Anton (17), Silvian Amihăesi (16), Răzvan Farcaș (14), și Claudiu Dediu (10) ar putea contribui și ei la un succes important pentru moralul celor de la HC Vaslui și configurația clasamentului.

Pericolul vine pentru vasluieni în primul rând de la Florin Acatrinei și Andrei Bejinariu, care au 42, respectiv 35 de reușite în Liga Zimbrilor. Pot deveni însă decisivi pentru gazde și Tiberiu Constantinescu (18), Alexandru Dedu, Ilie Vaidasgan (câte 15), Marian Filip (14) și Emilian Turcu (12).

HC Vaslui ocupă locul 10, cu 9 puncte. Vasluienii sunt totuși la doar patru puncte de podium. În același timp ar putea fi depășiți dacă mai fac pași greșiți. CSU Suceava și CSM Focșani au câte 7 apuncte, cu doar două mai puțin. Dinamo București e lider neînvins, cu 18 puncte. Pe doi e Steaua București, cu 16 puncte. HC Odorhei e pe trei, cu 13 puncte. Pe patru e AHC Dunărea Călărași, tot cu 13 puncte. Urmează trei formații cu 12 puncte: AHC Potaissa Turda, CSM București, CS Minaur Baia Mare. Pe 8 se clasează SCM Timișoara cu 11 puncte. Urmează AHC Dobrogea Sud, cu 10 puncte. Pe 13 ase află CSM Făgăraș cu 3 puncte. Ultima clasată, CS Politehnica Iași, are 0 puncte (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: