Google+
Home » Social » Vasluienii scapă de impozitul pe terenurile din gospodărie

Vasluienii scapă de impozitul pe terenurile din gospodărie

Veste bună pentru vasluienii care dețin terenuri agricole în intravilan. O lege recent adoptată (nr. 196/2017) stabilește ca suprafețele folosite în agricultură și situate în intravilan, adică în localități, să fi scutite în totalitate de regimul de impozitare diferențiat, astfel încât proprietarii să nu mai achite nici pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții, așa cum este prevăzut în legislația actuală.

Conform Codului Fiscal, proprietarii terenurilor agricole, amplasate în intravilan, plăteau impozit și pentru cei 400 de metri pătrați de teren cu construcții, aferenți gospodăriei. De la 1 ianuarie 2018, acest impozit nu va mai fi achitat, inițiatorii legii argumentând că în cele mai multe cazuri, suprafața de 400 de metri pătrați cu construcții este situată în jurul casei în care locuiește proprietarul și ține de gospodăria acestuia, pentru că se cultivă pe ea produsele agricole necesare traiului.

Parlamentarii au mai motivat că această impozitare a dus la dublarea sau chiar triplarea sumelor pe care unii proprietari le aveau de achitat. (Daniel MICU)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: