Google+
Home » Social » Chipul fostului episcop al Hușilor, acuzat de relații homosexuale, pictat în biserici din județ și după numirea unui nou episcop

Chipul fostului episcop al Hușilor, acuzat de relații homosexuale, pictat în biserici din județ și după numirea unui nou episcop

Chipul fostului episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, suspectat că ar fi fost implicat într-o relație sexuală cu un bărbat, este pictat în mai multe biserici din județ, alături de imaginile unor sfinți, cu toate că fostul prelat nu mai deține funcția, iar între timp Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales un nou episcop.

În urma cererii de retragere din slujirea de Episcop al Hușilor a lui Corneliu Bârlădeanul, preoților din județul Vaslui li s-a cerut printr-o comunicare oficială a Episcopiei Hușilor ca numele acestuia să nu mai fie pomenit la oficierea slujbelor, dar reprezentanții episcopiei nu au precizat ce se va întâmpla cu picturile care îl înfățișează pe fostul prelat.

“Așteptăm ca noul episcop al Hușilor să fie instalat oficial în funcție și vom discuta problema acestor picturi. Vom discuta mai multe aspecte care trebuie lămurite, având în vedere situația dată”, a declarat ieri protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Una dintre bisericile în care este pictat chipul fostului episcop este în Albești, comuna natală a lui Corneliu Onilă (numele fostului episcop după retragerea din slujire, n.r.), acolo unde enoriașii au solicitat schimbarea picturii.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenția publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu darea în vileag a unor imagini compromițătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spațiul public. Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reținuți pe data de 15 iunie, fiind acuzați că ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publice o serie de înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huși. Cei trei preoți au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

Pe data de 5 octombrie, Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost ales episcop al Hușilor, de către Sfântul Sinod.

Alegerea s-a făcut prin vot secret, noul episcop de Huși obținând 39 de voturi valabil exprimate din 48. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: