Home / Justitie / Cinci cărți de identitate românești false, descoperite la Vama Albița

Cinci cărți de identitate românești false, descoperite la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit cinci cărți de identitate false, pe care trei bărbați cu cetățenie Republica Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-și găsi mai ușor câte un loc de muncă în state ale Uniunii Europene.

Mihail S., Eugeniu M. și Ștefan M., cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au vrut să intre în țară marți prin Vama Albița, ca pasageri în diverse mijloace de transport înmatriculate în Republica Moldova. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra mijloacelor de transport și persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în portofelul lui Mihail S., în borseta lui Eugeniu M. și în buzunarul interior al hainei lui Ștefan M., cinci cărți de identitate cu însemnele autorităților române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit că documentele sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei trei tineri au declarat că intenționau să ajungă în state ale Uniunii Europene și urmau să se folosească de cărțile de identitate false, atât ei cât și persoanele pentru care transportau respectivele documente, pentru a ocupa mai ușor câte un loc de muncă. Aceștia au mai declarat că au procurat documentele de la persoane din Chișinău, ale căror date nu le cunosc, plătind sume între 100 și 200 euro. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat inspectorul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: