Home / Invatamant / Profesioniști IT vor sta față în față cu liceenii bârlădeni pasionați de lumea digitală

Profesioniști IT vor sta față în față cu liceenii bârlădeni pasionați de lumea digitală

Săptămâna viitoare, liceenii din Bârlad au ocazia, pentru al patrulea an, să învețe aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science și să simuleze timp de 6 luni munca într-o companie IT.

Pe 9 octombrie s-a dat startul celei de-a patra ediții a programului educațional Opening Opportunities, un program inovativ de încurajare a carierelor în computer science pentru elevi de liceu, creat de Asociația Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR.

“În data de 23 octombrie 2017, la ora 14:00, la Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” va avea loc evenimentul de prezentare a programului și a felului în care liceenii pasionați de IT, care vor să exerseze crearea de produse noi de tehnologie, se pot înscrie pentru a face parte din echipele care vor beneficia de sesiuni de mentorat alături de voluntarii Microsoft. Partenerul local al programului este Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, printre primele biblioteci care au răspuns afirmativ parteneriatului în cadrul programului Opening Opportunities”, a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului “Biblioteci”, din cadrul Primăriei Bârlad.

Voluntari profesioniști IT din Microsoft România le vorbesc elevilor de liceu despre ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerințele și pașii, cât de tehnic sau netehnic poți fi, ce abilități și trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie. Apoi, liceenii sunt invitați să aplice online la activitățile de mentorat și timp de 6 luni, sub coordonarea mentorilor, elevii selecționați vor lucra online pentru a dezvolta produse și aplicații software sau alte proiecte tehnice.

Nu este prima oară când liceenii din Bârlad fac parte din acest program, cu o istorie de peste 4 ani și care a ajuns la peste 6.000 de elevi din 15 localități și cu peste 100 de evenimente publice pentru elevi și mentori Microsoft. În 2016, la ediția a treia, în cadrul evenimentului final care s-a desfășurat la București, premiul pentru cel mai distractiv proiect  a fost acordat proiectului Pesna, o platformă pentru crearea de jocuri bazate pe basme, creat de o echipă de 5 elevi de la Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu Bârlad.

Opening Opportunities este o experiență unică pentru elevii de liceu, în care pot să experimenteze inovația. Sunt mulți liceeni care doresc să treacă din pragul de la consumatori de tehnologice către crearea de tehnologie, însă mulți își aleg alte cariere deoarece ori își pierd interesul, ori nu sunt pregătiți să facă față provocărilor acestei industrii dinamice a IT-ului. Ori acest program, prin simularea mediului de lucru și a etapelor de dezvoltare a unui produs de tehnologie, le deschide orizontul posibilităților și îi lasă mult mai pregătiți să pășească încrezători în noua lume care li se deschide în față după terminarea liceului”, a menționat Ioana Popa, manager de proiect în cadrul Asociației Techsoup.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: