Home / Social / Sâmbătă are loc la Bârlad vernisajul unei expoziții de pictură a lui Costin și Lisandru Neamțu, tată și fiu

Sâmbătă are loc la Bârlad vernisajul unei expoziții de pictură a lui Costin și Lisandru Neamțu, tată și fiu

Bârlădenii se vor putea delecta de sâmbătă, începând cu ora 11.00, cu o expoziție de pictură deosebită, în care protagoniști vor fi doi artiști de excepție, membrii aceleiași familii, însă cu abordări tehnice și tematice diferite. Este vorba de pictorii Costin și Lisandru Neamțu, două personalități care își pun din plin amprenta pe devenirea artelor plastice românești. Vernisajul va avea loc în Sala “Vasile Palade”, de la sediul central al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad. Intrarea va fi liberă.

“Costin Neamțu, adept al clarității imaginii, practicând un lirism reținut și mizând pe insinuarea subtilă în ambient a rolului catharctic al peisajului, naturilor statice și chiar al portretelor inocente și înseninate, s-a impus de-a lungul anilor ca un excelent autor de lucrări destinate înnobilării interioarelor domestice. Tentat și de nonfigurativ, pictorul explorează uneori geometrii insolite și moduri aleatorii de structurare a imaginii; totul este însă subordonat efortului de a obține o armonie cromatică în stare aproape desăvârșită, fapt care, în cazul pastelului, devine o oportunitate cum nu se poate mai potrivită pentru a face risipă de imaginație și de rafinament”, a declarat profesorul Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Preocupările principale îl recomandă pe Lisandru Neamțu „ca fiind o natură complexă, sedusă cu măsură de puterea imaginii (pictura sa are la bază structuri și elemente arhitecturale, cu conotații preponderant decorative, iar prezența umană este esențializată, sugerând o origine angelică), dar fascinată deopotrivă și de înțelesurile profunde, paradigmatice ale acesteia. Tânărul membru al familiei Neamțu nu agreează însă ideea de a trăi în umbra notorietății părinților săi. Opiniile lui sunt tranșante”, a mai precizat profesorul Mamalaucă.

Vizionând expoziția ne vom putea declara de acord, sau nu, cu această aserțiune a tânărului pictor.

Artistul plastic Lisandru Neamțu consideră că familia este un dat biologic și social, dar, ca artiști, el și fratele lui nu pot fi tratați ca o familie, sunt cât se poate de diferiți. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: