Home / Administratie / Aproape 500 de controale efectuate de Administrația Bazinală Prut – Bârlad anul acesta. Inspectorii au dat amenzi de 260.000 lei
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aproape 500 de controale efectuate de Administrația Bazinală Prut – Bârlad anul acesta. Inspectorii au dat amenzi de 260.000 lei

Inspectorii de specialitate în gospodărirea apelor de la Administrația Bazinală Prut – Bârlad au efectuat 461 de controale de la începutul anului. Starea de salubritate a cursurilor de apă a fost verificată de 93 de ori. Inspectorii au verificat starea de igienizare și salubrizare a râurilor, asigurarea scurgerii apelor mari în secțiunile podurilor și podețelor, modul de realizare a șanțurilor marginale ale drumurilor și rigolelor stradale din localități, dar și stadiul realizării măsurilor dispuse anterior prin procesele verbale de control.

Specialiștii în gospodărire a apelor au mai fost prezenți în teritoriu de 74 de ori pentru verificări la acumulările din administrarea A.B.A Prut – Bârlad. Au urmărit existența actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor și siguranței barajelor, stadiul realizării măsurilor dispuse anterior prin procesele verbale de control, demersurile inițiate de administratori pentru obținerea actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor și siguranța barajelor și starea tehnică și funcționalitatea lucrărilor și echipamentelor hidromecanice.

Alte 39 de controale au vizat unitățile potențial poluatoare, unde inspectorii A.B.A Prut – Bârlad au pus accent pe existența actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, verificarea stării tehnice și a îndeplinirii măsurilor dispuse anterior, modul în care sunt asigurate măsurile necesare pentru prevenirea poluării accidentale a cursurilor de apă și existența stocului de materiale necesar intervenției în caz de poluări accidentale și stadiul realizării măsurilor dispuse anterior prin procesele verbale de control. Tot în acest an au fost efectuate patru controale la unitățile care efectuează lucrări de extragere a agregatelor minerale din albiile cursurilor de apă sau din terase, aici angajații cu drept de control au verificat existența actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, respectarea măsurilor și termenelor din autorizațiile de gospodărire a apelor, respectarea perimetrului de exploatare autorizat și bornarea acestuia, respectarea tehnologiei de exploatare a balastierelor, conform Regulamentului de exploatare și existența registrului de evidență a materialului extras.

Inspectorii au verificat 7 unități care au în administrare lucrări de traversare a cursurilor de apă, unde au urmărit existența actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, asigurarea secțiunii optime de curgere a apelor, stadiul realizării măsurilor dispuse anterior prin procesele verbale de control. De asemenea au fost efectuate 63 de controale la unitățile care administrează și/sau exploatează sisteme de alimentare cu apă și stații de epurare în sistem centralizat, inspectorii au verificat existența actelor de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, verificarea stării tehnice și a îndeplinirii măsurilor dispuse anterior și verificarea Planului de Implementare pentru Directiva 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate în localitățile cu peste 2000 locuitori și 181 la alte folosințele consumatoare și neconsumatoare de apă.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 260.000 lei. Administrația Bazinală de Apă Prut –Bârlad preferă o atitudine preventivă și de îndrumare, trasând în fază inițială măsuri de remediere a neconcordanțelor constatate, urmând ca într-o fază ulterioară, în cazul nerespectării măsurilor trasate, să se aplice sancțiuni”, a declarat Andreea Poenaru, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Instanța supremă a dat câștig de cauză ANI! Primarul din Pogana, în stare de incompatibilitate

Vești proaste pentru Maricel Gîfu, ...

CJ Vaslui, bănuit de activități „războinice” la fostul poligon de tragere de la Delea

de Dănuț CIOBANU Consilierii liberali ...

Bazinul de înot și polo din municipiul Vaslui intră la proiectare

Proiectul construcției unui bazin de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: