Home / Administratie / Bârlădenii, invitați la Ziua Palatului Comunal

Bârlădenii, invitați la Ziua Palatului Comunal

de Mihaela NICULESCU

Pe 21 octombrie se împlinesc 83 ani de la înființarea Palatului Comunal, cum se numea pe vremuri Primăria Bârlad. Pentru a Administrația Locală este un prilej potrivit pentru a marca acest eveniment, înființarea în 1934 a instituției publice ce avea să se numească mai târziu Primăria Bârlad. Instituția va desfășura sâmbătă, de la ora 10.00, în sediul Primăriei, mai multe activități la care sunt invitați toți cetățenii Bârladului. Cu acest prilej va avea loc o masă rotundă la care vor sta diferite personalități bârlădene, dar și reprezentanți ai comunității locale, care au cunoscut și trăit istoria Bârladului de odinioară. Va fi prezent și pictorul bârlădean Corneliu Vasilescu, cel care în această lună împlinește exact 83 de ani, cât aniversează Palatul Comunal. Pictorul, de renume național, este un iubitor al plaiurilor natale, un om implicat în istoria orașului pe care o cunoaște și o respectă. Este un cunoscător al instituțiilor din perioada ’40 – ’60, un cunoscător al monumentelor istorice bârlădene, multe dispărute, dar și a personalităților bârlădene, ai celor din diferite bresle devenite acum amintire.

Cei care vor fi prezenți la aniversarea Palatului Comunal vor putea viziona și o expoziție de pictură, cu tema „Bârladul de odinioară”, tablouri ale mai multor artiști plastici locali care au ținut să imortalizeze străzile și clădirile de altădată în lucrări cu valoare de document.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: