Google+
Home » Administratie » Drumarii sunt pregătiți să intervină pentru deszăpeziri în sezonul rece

Drumarii sunt pregătiți să intervină pentru deszăpeziri în sezonul rece

Drumarii sunt pregătiți să intervină pentru deszăpeziri pe drumurile județene, naționale și europene în sezonul rece 2017 – 2018, conform prefectului județului, Eduard Popica.

“Firmele care, potrivit contractelor, vor interveni pentru deszăpezirea drumurilor, au raportat că au utilajele pregătite și că au deja în stoc material antiderapant și combustibilul necesar. Am cerut tuturor primarilor să informeze Instituția Prefectului cu privire la situația din localitățile pe care le administrează. Pentru drumurile comunale, majoritatea primăriilor nu au încheiate contracte cu firme specializate, deoarece vor acționa cu utilaje proprii de deszăpezire. Există câteva comune care au raportat că nu au rezolvat problema utilajelor și a materialelor necesare în sezonul rece, dar în aceste cazuri vor fi găsite soluții”, a declarat acesta.

Prefectul județului Vaslui a precizat că la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a întocmit planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017 – 2018.

“În această perioadă Direcția de Sănătate Publică lucrează la întocmirea listelor cu persoanele care necesită dializă și cu gravidele care ar putea naște în lunile următoare, astfel încât acestea să fie transportate la unități medicale și să poată beneficia de îngrijiri de specialitate dacă se anunță vreme nefavorabilă”, a mai spus Eduard Popica.

Totodată, prefectul a asigurat că firmele de profil sunt organizate cu echipe de intervenție pentru menținerea în stare de funcționare a alimentării neîntrerupte a localităților cu energie electrică, apă, gaz și pentru asigurarea circuitelor de telecomunicații. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: