Home / Administratie / Demisie-șoc la spitalul bârlădean: ”Nu mai rezist nici fizic, nici psihic”

Demisie-șoc la spitalul bârlădean: ”Nu mai rezist nici fizic, nici psihic”

Mihaela NICULESCU, Simona MIHĂILĂ

Tensiuni tot mai mari la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad. În ciuda încercărilor disperate de cosmetizare a realității, în spatele ușilor închise au loc conflicte serioase, iar schimbările și deciziile din ultimul timp, menite să aducă echilibru și eficiență produc și mai mult haos. Medicul ginecolog Mihail Andronachi a demisionat din funcția de șef al secției Obstetrică – Ginecologie, demisia-șoc survenind după 6 ani de când conduce această secție.

Contactat de reporterii Est News, doctorul Andronachi aproape că a răbufnit: “M-am săturat. Nu mai pot să rezist nici fizic, nici psihic”. Despre motivele care stau în spatele acestei decizii surprinzătoare a fost destul de evaziv, preferând să spună că sunt de ordin personal, însă nu a negat că există și alte motive care țin de noua strategie managerială, de comunicare, de presiuni, de condițiile în care se desfășoară actul medical la Spitalul ”Beldiman”, toate acestea având influență asupra rezultatelor sale în activitatea de șef de secție. ”Nu aș putea spune că acestea au reprezentat motivul principal al demisiei, dar nici că nu au cântărit în decizia mea”, ne-a declarat medicul Andronachi.

În spital se vorbește tot mai mult despre nemulțumirile acumulate în ultima perioadă, de când noua conducere s-a pus pe treabă fără a calcula exact repercusiunile asupra actului medical, în primul rând. Reducerea numărului de paturi și mutarea unor secții în cadrul altora a creat o adevărată harababură, a dat naștere unor conflicte între medici și a iscat un război al orgoliilor. Sunt medici care susțin că restructurarea spațiilor nu a fost făcută inteligent, fiind văzută ca un fel de praf în ochi, care să dea bine doar în documente.

 

Schimbările preconizate primite cu reticență

Conform noilor restructurări, în secția Ginecologie, o parte din cele 24 de paturi vor dispărea după ce în spațiul acestei secții vor fi aduse compartimentele ORL, Oftalmologie. La fel se va întâmpla și cu secția de Obstetrică, care avea 27 de paturi. În această secție vor fi comasate Ginecologia, Obstetrica Patologică și Obstetrica pentru lehuze.

La Neonatologie se dorește implementarea sistemului ROOMING – IN, crearea de saloane pentru mame care să stea alături de bebeluși în condiții optime. Lucru bun dacă s-ar respecta și legislația în vigoare, care spune că astfel de saloane trebuie să găzduiască 2 mame și 2 copii. Și nu 3 mame și 3 copii, cum se dorește din lipsă de spațiu la spitalul bârlădean. Sistemul ROOMING – IN este un sistem care trebuie să confere un anumit confort celor internați, adică grupuri sanitare în salon și nu doar o chiuvetă cum se preconizează a exista în curând în aceste saloane din Spitalul “Beldiman”.

Rămâne de văzut dacă Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății vor fi de acord cu planul de restructurare pe care conducerea spitalului îl va prezenta în curând. Dincolo de restructurarea spațiilor, nepotrivită în viziunea multor medici, trebuie să primeze calitatea actului medical și condiții decente pentru pacienții internați.

Managerul Daniela Borș se așteaptă ca medicul să se răzgândească, deși nu a fost curioasă să discute cu el după ce a aflat de demisie

Referitor la demisia medicului Mihail Andronachi din funcția de șef de secție, Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean, s-a arătat optimistă și a declarat pentru Est News“Domnul doctor mai are timp să se răzgândească și să revină asupra demisiei”. O reacție ce amintește mult de cea a primăriței capitalei, Gabriela Firea, în cazul demisiei medicilor de la Colentina.

Deși dr. Andronachi și-a înregistrat demisia încă de acum o săptămână, până ieri nimeni din conducerea spitalului nu îl contactase: ”Deocamdată nu au reacționat nici într-un fel. Până acum nu am niciun punct de vedere din partea dumnealor”.

Conform legii, medicul Mihail Andronachi trebuie să rămână la conducerea secției timp de 45 de zile de la data demisiei.

About Tehno Redactor

10 comments

  1. Cand se baga politicul peste tot ,MAI ALES PRIMARUL ,CARE HABAR NU ARE CU CE SE MANANCA ADMINISTRATIA PUBLICA ,VAI DE PULA NOASTRA ,MAI AVEM DE SUFERIT PANA LA VIITOARELE ALEGERI,DUMNEZEU SA NE TINA MINTILE BUNE.

    • Oare a venit politicul,primarul si directorul si ia spus doctorului cum se asista o nastere sau cum sa opereze?Sigur nu.Doar ca unii doctori plang dupa vechea conducere cand faceau totul dupa bunul plac.

  2. Daca tot a demisonat din functie poate inceteaza sa mai efectueze intrruperi de sarcina in spital. )peratii de la care el incaseaza onoraririul iar spitalul suporta cheltuielile, domnule doctor. Si nu uitati de apa si sapun!

  3. Păcat se pierd specialiști buni!!!! Păcat ca spitalul prin noua conducere nu sunt sensibili la problemele doctorilor si a asistentelor! Va urma ceva ce am mai văzut adică eșuarea tuturor soluțiilor corecte sau mai puțin corecte a noii echipe manageriale adică salariații se vor detașa de efortul echipei manageriale .

    • Cei puternic ancorati in trecut, nu isi vor mai avea loc in acel spital, daca se vrea salvarea acestuia. Asa ca incetati cu vaicareala, lucrurile nu mai pot merge asa! Vedeti va de treaba si lasati i pe cei care pot sa schimbe ceva. E prea multa mizerie acolo, la propriu si la figurat!

      • pentru un oarecare stam la panda sa va luam gaturile de parveniti! vine si ceasul vostru ! au mai fost si altii! lupta continua cu indarjire!

x

Check Also

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Medicii de familie au vaccin antigripal gratuit pentru imunizarea populației, în special a grupelor de risc

Medicii de familie din județul ...

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: