Google+
Home » Administratie » Patru candidați, toți de la partide parlamentare, se luptă pentru Primăria Oșești

Patru candidați, toți de la partide parlamentare, se luptă pentru Primăria Oșești

Patru candidați au intrat oficial în lupta pentru Primăria Oșești, la alegerile locale parțiale din 5 noiembrie. Pe lângă primarul interimar în funcție, Didi Alexandroae, care a trecut din barca PNL în cea PSD, în cursă s-au mai înscris proaspăt liberalul Ioan Todirașcu, consilierul local Romică Rusu (ALDE) și pensionarul Neculai Popițanu (PMP).

Așa după cum era de așteptat, Primăria Oșeșeti este tentantă doar pentru partidele parlamentare. Drept dovadă sunt cele patru formațiuni care și-au înscris candidați pentru alegerile locale parțiale pentru funcția de edil al comunei, care se vor desfășura pe 5 noiembrie. Actualul primar interimar, fost vice timp de două mandate în era lui Grigore Lefter, va candida din partea PSD, după ce a făcut o mișcare surprinzătoare chiar pe ultima sută de metri și a sărit din barca PNL în cea a principalului partid aflat la guvernare. Trădarea lui Didi Alexandroae nu a fost înghițită prea bine, cum era și firesc, de liberali, care au trebuit să-și găsească urgent un candidat pentru primărie. Astfel, au reușit să-l înscrie în politică și partid pe Ioan Todirașcu, un angajat din Primăria Oșești a interimarului Alexandroae care se ocupă de problemele sociale ale comunei.

PMP-ul lui Bichineț vine tare din urmă și intră în cursa electorală cu un pensionar, Neculai Popițanu, fost angajat al Penitenciarului Vaslui. Acesta a mai candidat odată la Primăria Oșești, în 2008, din partea unui partid de buzunar, fără a reuși să câștige.

Nici ALDE nu a a stat degeaba și a găsit o persoană cunoscută în comunitate, Romică Rusu, un etern candidat la primăriei de la începutul anilor 2000. De altfel, el este consilier local din partea partidului lui Tăriceanu în CL Oșești.

Deocamdată, nu se cunoaște ordinea pe care o vor ocupa cei patru candidați pe buletinele de vot, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 24 octombrie. Însă, cu două zile mai devreme, mai precis de duminică, se vor putea confrunta în campania electorală. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: