Google+
Home » Sanatate » Peste 2.000 de infecții respiratorii, înregistrate de la începutul lunii

Peste 2.000 de infecții respiratorii, înregistrate de la începutul lunii

Un număr de 2.039 de infecții respiratorii au fost înregistrate la nivelul județului Vaslui, de la începutul lunii octombrie. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, din totalul infecțiilor, 233 sunt cazuri de pneumonie, dintre acestea 72 necesitând internare.

“Față de perioada similară a anului trecut, numărul infecțiilor respiratorii este în ușoară scădere. Predomină îmbolnăvirile la categoria de vârstă 5 – 14 ani. Pentru a preveni apariția și extinderea infecțiilor respiratorii, recomandăm populației să evite contactul cu persoanele bolnave și zonele aglomerate, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig. De asemenea, recomandăm consumul de alimente bogate în proteine, fructe și legume și, nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală mai ales a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire”, a declarat ieri Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui. În perioada menționată, nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

Autoritățile sanitare vasluiene au solicitat Ministerului de resort 25.038 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Se așteaptă alocarea vaccinului solicitat și în momentul în care vom dispune de el, acesta va fi distribuit medicilor de familie și unităților sanitare cu paturi. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii și bătrânii instituționalizați și personalul medical. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: