Home / Sport / Vasluianul Alexandru Bădiț se pregătește să dispute calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics

Vasluianul Alexandru Bădiț se pregătește să dispute calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics

Alexandru Băđiț, jucător la Internazionale Vaslui, participă la un cantonament al echipei naționale de futsal U17 a României, al cărei căpitan este. Acțiunea de pregătire, desfășurată la Odorheiu Secuiesc, este ultima înainte de calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics, meciuri găzduite de Slovenia.

Vasluianul va înfrunta în grupa României omologi din Italia, Slovenia și Kazahstan. Vor fi primele confruntări a oficiale pentru echipa națională de futsal U17 a României, la nouă luni distanță de la înființare. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de anul viitor vor fi găzduite de Buenos Aires (Argentina) în perioada 1 – 12 octombrie 2018.

“Avem o misiune foarte dificilă. De departe, Italia e cea mai tare echipă din grupa noastră. Cunoaștem echipa Italiei, reprezentanta unei școli de futsal de mare tradiție. Kazahstan va fi, de asemenea, un adversar foarte incomod. Slovenia? E țara gazdă! Nu va fi ușor. Important e ca acești jucători, cu care am demarat proiectul în iarnă, să capete cât mai multă experiență, încredere, să aibă cât mai multe asemenea meciuri în picioare. Anul viitor vom juca în preliminariile pentru Campionatul European U19, acesta fiind un obiectiv important”, a declarat, pentru frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei U17 a României.

Naționala U17 a României va continua pregătirile la Odorheiu Secuiesc până mâine. Juniorii se vor reuni apoi pe 30 octombrie, a doua zi fiind programată plecarea spre Slovenia. „La fel de important la acest turneu e amănuntul că trebuie să avem atitudine, să nu intrăm în teren dinainte învinși. Rezultatele de la turneul de dezvoltare din Serbia din vară ne-au dat optimism. La Ljubljana vom juca pe 1, 2 și 4 noiembrie”, a mai spus Endre Kacso.

Turneul de la Vrnjačka Banja, din luna mai, a însemnat debutul naționalei de futsla U17 a României. În Serbia, România a bifat și primul succes din istorie, 4-1 cu Kazahstan!

Iată lotul prezent în aceste zile la Odorheiu Secuiesc:

Portari: Teodor Lungu (Informatica Timișoara), Viorel Șerban (Pro-Tineret Sighișoara)

Jucători de câmp: Andrei Ghiuță (Dunărea Călărași), Robert Crișan (CS United Galați), Andorra Balint (FK Odorheiu Secuiesc), Zabar Kovacs (Bukovina Vicov), Paul Ludușan (City’US Târgu Mureș), Attila Rancz (KSE Târgu Secuiesc), Dacian Moldovan (West Deva), Alexandru Badit (Inter Vaslui), Daniel Duda (Futsal Giorgione Venezia). (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: