Home / Sport / Șapte rugbyști bârlădeni s-au înfruntat într-un meci test între Romania A și XV-le Presedintelui, sub privirile selecționerului Lynn Howells

Șapte rugbyști bârlădeni s-au înfruntat într-un meci test între Romania A și XV-le Presedintelui, sub privirile selecționerului Lynn Howells

Nu mai puțin de șapte rugbyști bârlădeni au disputat sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf, un meci test între România A și XV-le Președintelui, pentru care au fost convocați cei mai buni 47 de jucători din campionatul intern. Printre aceștia s-au aflat și bârlădenii Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Țiglâ, Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Robert Neagu (Steaua București), Ionuț Balaban (Dinamo București), Vasile Bălan (CSM București) și Andrei Toader (Politehnica Iași).

Împărțiți în două echipe, România A și XV-le Președintelui și pregătiți de antrenorii echipelor din SuperLiga CEC Bank, care au fost vizați de către staff-ul primei reprezentative, barlădenii au dorit să își arate potențial. Primii care au punctat pe tabelă, la câteva minute după începerea partidei au fost cei de la România A, prin pilierul Alexandru Savin care a culcat balonul în terenul de țintă după o pătrundere frumoasă. Încercarea a fost transformată de Tudorel Bratu, 7-0. În minutul 20, Vaovasa, într-o acțiune caracteristică, depășindu-și în viteză câțiva adversari, a marcat eseu la centru, transformat de Bratu, 14-0.

Câteva minute mai târziu, XV-le Președintelui a mutat jocul în terenul de 22 advers și în urma unei margini la cinci metri de terenul de țintă, a reușit să înscrie primele puncte prin Kuselo Moyake, eseu transformat de Darren Baron, 14-7. A urmat o perioadă echilibrată de joc, în minutul 30, pilierul Alexandru Gordas a câștigat o repunere adversă și a marcat al treilea eseu pentru România A, transformat de Bratu, 21-7. Pe finalul primei părți, România A și-a consolidat avantajul prin Vlăduț Zaharia, 26-7.

În partea secundă, XV-le Președintelui a dominat jocul, reușind o revenire frumoasă. Astfel, în urma unei grămezi ordonate cu introducere a României A, Alexandru Țiglă a recuperat balonul pe introducerea adversă și a marcat eseu, transformat de Daniel Plai, 26-14. Aceeași uvertură ieseasa a reușit și o pătrundere individuală, eseu pe care l-a și transformat, 29-21, România A, punctând dintr-o penalitate reușită de Bucur.

Finalul de meci a fost extrem de spectaculos, cu Moyake Kuselo reușind să marcheze două eseuri pentru XV-le Președintelui, unul după o cursă spectaculoasă de câțiva metri, în timp ce pentru România A, a marcat de Alexandru Savin, 36-35. În ultima secundă de joc, XV-le Președintelui avea șansa să întoarcă rezultatul, beneficiind de o penalitate, însă distanța a fost prea mare, iar balonul trimis de Daniel Plai a trecut pe lângă buturi.

„Am fost încântat de jucătorii de pe teren. A fost o oportunitate pentru ei că să arate că pot evolua la un nivel ridicat. M-a impresionat cât de motivați au fost pentru acest meci, felul în care au reușit să joace, pentru că nu trebuie să uităm că au doar cinci zile de antrenament împreună. Am văzut jucători care pot face pasul spre națională și ce pot spune acum este că șapte sau opt dintre cei care au fost pe teren îi vom regăsi și la meciurile test din noiembrie”, a declarat Lynn Howells, antrenorul echipei naționale.

România A:

1. Alexandru Savin, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordas, 4. Ionuț Rusu, 5. Florian Roșu, 6. Mario Arvinte, 7. Winter Riley, 8. Stelian Burcea, 9. Tudorel Bratu, 10. George Oprea, 11. Vlăduț Zaharia, 12. Michael Doneghan, 13. Alexandru Bucur, 14. Robert Neagu, 15. Hinkley Vaovasa. Rezerve: 16. Andrei Toader, 17. Cristian Melecciuc, 18. Damian Strătilă, 19. Silviu Grădinaru, 20. Victor Dumitru, 21. Mihai Lamboiu, 22. Eduard Bencea, 23. George Iacob

Antrenori: Robert Moffat, Dănuț Dumbravă, Cosmin Rațiu, Horea Hîmpea

XV-le Președintelui:

1. Constantin Pristăvită, 2. Tongia Makefu, 3. Vasile Bălan, 4. Vlad Rotaru, 5. Kamil Sobota, 6. Adrian Ion, 7. Moyake Kuselo, 8. Andrei Bucurescu, 9. Alexandru Țiglă, 10. Darren Barron, 11. Fili Lomani, 12. Maliepo Moa Mea, 13. Ionuț Balaban, 14. Alexandru Porojan, 15. Lama Sioeli Rezerve: 16. Cristo Bezuidenhout, 17. Cosmin Manole, 18. Adrian Chiper, 19. Bogdan Doroftei, 20. Ionuț Macoveanu, 21. Adrian Ballok, 22. Daniel Plai, 23. Livianu Tuicakau, 24. Michael Scheppers

Antrenori: Massimo Cuttitta, Cristian Hildan, Eugen Apjok. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: